autor:

mada14

» » Dulciuri diverse

Crema de vanilie

Autor: mada14 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mada14 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 august 2010

Ingrediente
500 ml lapte, 100 gr zahar, 4 galbenusuri, 40 gr amidon, 1 pastaie vanilie (sau/si esenta de vanilie)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala, se pune laptele cu zaharul si miezul de la pastaia de vanilie la fiert la foc mic. Nu aruncati pastaia, puneti-o in sticluta cu esenta de vanilie
* eu am avut doar jumatate de pastaie de vanilie, drept urmare la sfarsit am mai completat cu esenta de vanilie
** daca nu aveti pastaie de vanilie folositi esenta de vanilie, dar nu o adaugati acum, ci la sfarsit, altfel se va evapora din aroma
Pana se infierbanta laptele, se freaca bine galbenusurile cu amidon.
Cand laptele face mici bulbuci pe margine incepeti si adaugati lapte fierbinte peste galbenusuri, cate o lingura pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Cam 10 linguri e de ajuns.
Apoi turnati restul de lapte fierbinte peste galbenusuri, in fir subtire, timp in care nu uitati sa amestecati neincetat in galbenusuri cu un tel... ca sa nu se faca omleta.
Puneti amestecul de galbenusuri si lapte inapoi in oala si puneti inapoi pe foc. Focul puteti sa-l cresteti la mediu acum, insa nu uitati sa amestecati non-stop in crema cu telul. La un moment dat veti simti ca se ingroasa crema, ca devine vascoasa. Dati rapid focul la mic si continuati sa amestecati pana crema are consistenta unei maioneze. Nu dureaza mult, cam 15-30 secunde.
Luati repede oala de pe foc si puneti-o cu fundul intr-un vas cu apa rece (pregatit dinainte). Acum adaugati esenta de vanilie daca ati optat pentru aceasta varianta. Chiar daca ati folosit pastaie de vanilie, gustati crema si adaugati esenta de vanilie pana e suficient de "vanilata" pentru gustul vostru. Continuati sa amestecati cu telul pana se racoreste crema, cam 2-3 minute e de ajuns.
* gradul de "vanilare" depinde mult de caliatea pastaii de vanilie sau a esentei, deci este mai sigur sa gustati la final crema si sa adaugati dupa gustul propriu
** eu am mai adaugat 2 lingurite de esenta pregatita de mine fiindca de la jumatate de pastaie de vanilie nu era suficient de vanilata
Turnati crema, care e inca calduta, intr-un vas si acoperiti cu folie de plastic, dar aveti grija ca folia sa vina in contact cu crema. Facem asta ca sa nu se faca crusta deasupra.
Se pastreaza la frigider pana in momentul in care o folosim
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Eclere cu crema de vanilie si frisca

Eclere cu crema de vanilie si frisca

Pentru inceput vom face cojile eclerelor.Pentru aceasta vom turna intr-un vas apa si uleiul si se

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu blat pufos cu crema de vanilie si visine

Tarta cu blat pufos cu crema de vanilie si visine

Se bat cu telul ouale, se adauga zaharul si putina sare, apoi se mixeaza putin, dupa care se pune

0 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 40 gr amidon
  • 1 pastaie vanilie (sau/si esenta de vanilie)

Raporteaza reteta

Retete
de mada14
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Zaharul se pune impreuna cu apa pe foc pana se obtine un sirop.Cacao se amesteca bine cu laptele

4 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza

Prajitura cu branza

Intr-un castron se pun ouale cu zaharul si se freaca pana se albesc putin.Se adauga uleiul pe rand.Se

2 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Eclere cu crema de vanilie si frisca