autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Ingrediente
1/4 l lapte, 250 gr. frisca, 3 oua, 4 galbenusuri, 125 gr. zahar pudra, 1 pachetel de zahar vanilat sau 1 baton de vanilie, 6-8 linguri de zahar pentru presarat pe deasupra.,

Dificultate: Medie Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

Se amesteca laptele, frisca, ouale, galbenusurile de oua, zaharul pudra si batonul de vanilie - desfacut in doua. Compozitia obtinuta se toarna in 8 cupe de portelan sau de pamant, rezistente la foc, care se baga intr-o cratita mare, unsa cu grasime si umpluta cu apa (sa nu intre in forme). Se baga in cuptorul incins si se lasa pana ce compozitia se intareste. Se scot cupele afara, se lasa sa se raceasca si peste noapte se baga in frigider. Inainte de a fi servite, se presara cu zahar, se baga la cuptor pe o tava, pe grila de sus, si se lasa pana ce zaharul se topeste si incepe sa prinda o culoare maro. Se da la masa
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Intr-o oala se pun 200g zahar si se topesc cu grija sa nu se arda ca devine amar. Dupa ce s-a topit

9 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
CREMA DE ZAHAR ARS

CREMA DE ZAHAR ARS

Se fierbe laptele cu zaharul vanilat si putina sare, apoi se lasa sa se raceasca.Intr-un castron

65 voturi    21 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    O reteta fina si foarte gustoasa!

Dificultate

Medie

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • 1/4 l lapte
  • 250 gr. frisca
  • 3 oua
  • 4 galbenusuri
  • 125 gr. zahar pudra
  • 1 pachetel de zahar vanilat sau 1 baton de vanilie
  • 6-8 linguri de zahar pentru presarat pe deasupra.

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

O reteta fina si foarte gustoasa!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Gogosi Donuts