autor:

Trincuci Luiza

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Autor: Trincuci Luiza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Trincuci Luiza (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 februarie 2010

Ingrediente
1 litru lapte, 6 oua, 2 cani zahar(una pentru compozitie una pentru sirop), o esenta rom, o esenta vanilie, coaja rasa de la o lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Stiu ca e post dar nu ma pot abtine de la dulciuri.Gustoasa si usor de preparat!Se bat ouale si zaharul spuma.Se adauga coaja de lamaie si esenta de vanilie si laptele.se amesteca bine.Separat intr-o tava se pune 1cana zahar si se da la foc mic pana se caramelizeaza.Cand e aproape gata se adauga esenta de rom.Se ia de pe foc si se roteste tava pana ce peretii s-au acoperit cu zaharul si se varsa compozitia peste.Se da la cuptor 40 min.Cand capata o pojghita aurie deasupra inseamna ca e gata.Se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Pentru crema de zahar, ouale se bat impreuna cu 150 gr zahar si pliculetul de zahar vanilat, apoi

5 voturi    3 comentarii
1h
Torturi
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Se caramelizeaza cele 250 grame de zahar intr-un vas ce poate fi introdus si in cuptor. Zaharul caramelizat

0 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2011

    O bunatate,mai ales ca se face foarte usor...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    delicioasa!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Este foarte gustoasa!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

      o bunatate!trebuie sa incerc

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010

      Buna, buna crema de zahar ars.....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 1 litru lapte
  • 6 oua
  • 2 cani zahar(una pentru compozitie una pentru sirop)
  • o esenta rom
  • o esenta vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Trincuci Luiza
Tort diplomat special

Tort diplomat special

Este simplu de preparat si foarte delicios!! Pentru inceput bateti frisca si da-ti-o la rece.Apoi

3 voturi    1 comentariu
2h
Dulciuri diverse
Pui cu legume si sos de smantana

Pui cu legume si sos de smantana

Este o mancare usoara de seara care nu necesita multe pregatiri. Se ung pulpele cu ulei si se presara

3 voturi    4 comentarii
2h
Fripturi
Fasolica batuta

Fasolica batuta

Pentru ca sunt olteanca nu trebuia sa lipseasca fasolea din meniu!Se pune fasolica la fiert cu morcovul

5 voturi    5 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate,mai ales ca se face foarte usor...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Prajitura Harissa