autor:

Trincuci Luiza

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Autor: Trincuci Luiza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Trincuci Luiza (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 februarie 2010

Ingrediente
1 litru lapte, 6 oua, 2 cani zahar(una pentru compozitie una pentru sirop), o esenta rom, o esenta vanilie, coaja rasa de la o lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Stiu ca e post dar nu ma pot abtine de la dulciuri.Gustoasa si usor de preparat!Se bat ouale si zaharul spuma.Se adauga coaja de lamaie si esenta de vanilie si laptele.se amesteca bine.Separat intr-o tava se pune 1cana zahar si se da la foc mic pana se caramelizeaza.Cand e aproape gata se adauga esenta de rom.Se ia de pe foc si se roteste tava pana ce peretii s-au acoperit cu zaharul si se varsa compozitia peste.Se da la cuptor 40 min.Cand capata o pojghita aurie deasupra inseamna ca e gata.Se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema de zahar ars: Intr-o cratita se caramelizeaza cele 150 g zahar. Dupa ce a prins culoarea dorita

53 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Torturi
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Se caramelizeaza cele 250 grame de zahar intr-un vas ce poate fi introdus si in cuptor. Zaharul caramelizat

0 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2011

    O bunatate,mai ales ca se face foarte usor...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    delicioasa!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Este foarte gustoasa!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

      o bunatate!trebuie sa incerc

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010

      Buna, buna crema de zahar ars.....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • 1 litru lapte
  • 6 oua
  • 2 cani zahar(una pentru compozitie una pentru sirop)
  • o esenta rom
  • o esenta vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Trincuci Luiza
Tort diplomat special

Tort diplomat special

Este simplu de preparat si foarte delicios!! Pentru inceput bateti frisca si da-ti-o la rece.Apoi

3 voturi    1 comentariu
2h
Dulciuri diverse
Pui cu legume si sos de smantana

Pui cu legume si sos de smantana

Este o mancare usoara de seara care nu necesita multe pregatiri. Se ung pulpele cu ulei si se presara

3 voturi    4 comentarii
2h
Fripturi
Fasolica batuta

Fasolica batuta

Pentru ca sunt olteanca nu trebuia sa lipseasca fasolea din meniu!Se pune fasolica la fiert cu morcovul

5 voturi    5 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate,mai ales ca se face foarte usor...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
You and me muffins