autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Autor: ANTON MARIANA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ANTON MARIANA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 mai 2011

Ingrediente
1 litru de lapte, 10 oua, 1 cana de zahar(250gr.), esenta de vanilie, coaja de portocala

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Jumatate din zahar se arde intr-o tava speciala.Trebuie sa aveti grija ca zaharul sa nu se arda prea mult, pentru ca devine amar.Cand este gata se ia de pe foc si se ung marginile tavii cu el,rotind tava de cateva ori, apoi se da la racit.Intre timp se separa galbenusurile de albusuri.Zaharul ramas se amesteca bine cu galbenusurile pana se topeste,se adaoga vanilia, coaja de portocala rasa si laptele rece(poate sa fie si nefiert).Se pun albusurile batute spuma si se amesteca totul cu lingura de lemn de sus in jos,pentru a aerisi compozitia.Se toarna totul peste zaharul ars si se da la cuptor.Se scoate cand crema este rumena deasupra.Se serveste rece.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Se caramelizeaza 2 cani de zahar,pana prinde o culoare frumoasa,apoi se distribuie uniform pe peretii

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura din corasla si crema de zahar ars

Prajitura din corasla si crema de zahar ars

Am lasat ingredientele sa fie la temperatura camerei. Am pus in blender ouale, zaharul brun, zaharul

12 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 litru de lapte
  • 10 oua
  • 1 cana de zahar(250gr.)
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Cozonac