autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Autor: ANTON MARIANA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ANTON MARIANA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 mai 2011

Ingrediente
1 litru de lapte, 10 oua, 1 cana de zahar(250gr.), esenta de vanilie, coaja de portocala

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Jumatate din zahar se arde intr-o tava speciala.Trebuie sa aveti grija ca zaharul sa nu se arda prea mult, pentru ca devine amar.Cand este gata se ia de pe foc si se ung marginile tavii cu el,rotind tava de cateva ori, apoi se da la racit.Intre timp se separa galbenusurile de albusuri.Zaharul ramas se amesteca bine cu galbenusurile pana se topeste,se adaoga vanilia, coaja de portocala rasa si laptele rece(poate sa fie si nefiert).Se pun albusurile batute spuma si se amesteca totul cu lingura de lemn de sus in jos,pentru a aerisi compozitia.Se toarna totul peste zaharul ars si se da la cuptor.Se scoate cand crema este rumena deasupra.Se serveste rece.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura din corasla si crema de zahar ars

Prajitura din corasla si crema de zahar ars

Am lasat ingredientele sa fie la temperatura camerei. Am pus in blender ouale, zaharul brun, zaharul

22 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort cu mere si crema de zahar ars

Zaharul se caramelizeaza in vasul de tort, intinzandu-se bine pe peretii acestuia si se lasa la rece

84 voturi    35 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 litru de lapte
  • 10 oua
  • 1 cana de zahar(250gr.)
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

41 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Cornulete cu nuca