autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Autor: ANTON MARIANA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ANTON MARIANA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 mai 2011

Ingrediente
1 litru de lapte, 10 oua, 1 cana de zahar(250gr.), esenta de vanilie, coaja de portocala

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Jumatate din zahar se arde intr-o tava speciala.Trebuie sa aveti grija ca zaharul sa nu se arda prea mult, pentru ca devine amar.Cand este gata se ia de pe foc si se ung marginile tavii cu el,rotind tava de cateva ori, apoi se da la racit.Intre timp se separa galbenusurile de albusuri.Zaharul ramas se amesteca bine cu galbenusurile pana se topeste,se adaoga vanilia, coaja de portocala rasa si laptele rece(poate sa fie si nefiert).Se pun albusurile batute spuma si se amesteca totul cu lingura de lemn de sus in jos,pentru a aerisi compozitia.Se toarna totul peste zaharul ars si se da la cuptor.Se scoate cand crema este rumena deasupra.Se serveste rece.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Am caramelizat zaharul intr-un vas in care urma sa torn compozitia si am lasat la racit dupa ce am

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Pentru crema de zahar, ouale se bat impreuna cu 150 gr zahar si pliculetul de zahar vanilat, apoi

5 voturi    3 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 litru de lapte
  • 10 oua
  • 1 cana de zahar(250gr.)
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
prajitura cu ananas