Laptele se amesteca cu 400g de zahar si faina si se lasa la fiert pina se ingroasa un pic si apoi se lasa la racit.Se pun cele 10 linguri de zahar intr-o cratita emailata,cu peretii mai inalti,si se caramelizeaza pe foc mic.In timp ce zaharul se coloreaza,se misca cratita,pentru ca zaharul sa se dispuna uniform pe peretii ei. Se bat bine ouale si se amesteca cu laptele,apoi se pune amestecul in cratita cu zaharul carmelizat, se aseaza cratita in alt vas mai mare,umplut pe jumatate cu apa. Vasul se pune pe foc mic si se fierbe crema pina la consistenta unei smintini groase.Se serveste rece,taiata direct din cratita in care s-a facut.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii