autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 1/4 l lapte, , 250 gr. frisca, , 3 oua, , 4 galbenusuri, , 125 gr. zahar pudra, , 1 pachetel de zahar vanilat sau 1 baton de vanilie, , 6-8 linguri de zahar pentru presarat pe deasupra.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se amesteca laptele, frisca, ouale, galbenusurile de oua, zaharul pudra si batonul de vanilie - desfacut in doua. Compozitia obtinuta se toarna in 8 cupe de portelan sau de pamant, rezistente la foc, care se baga intr-o cratita mare, unsa cu grasime si umpluta cu apa (sa nu intre in forme). Se baga in cuptorul incins si se lasa pana ce compozitia se intareste. Se scot cupele afara, se lasa sa se raceasca si peste noapte se baga in frigider. Inainte de a fi servite, se presara cu zahar, se baga la cuptor pe o tava, pe grila de sus, si se lasa pana ce zaharul se topeste si incepe sa prinda o culoare maro. Se da la masa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu cremă de zahăr ars

Tort cu cremă de zahăr ars

Crema:125 g de zahar se caramelizeaza la foc mic intr-un vas pentru cuptor de 2 l. Se lasa vasul

17 voturi    16 comentarii
1h
Torturi
Prăjitură cu cremă de zahăr ars

Prăjitură cu cremă de zahăr ars

O prajitura simpla dar minunata. Caramelizam trei linguri de zahar intr-o craticioara, apoi il

18 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    O crema un pic mai altfel...mai fina...

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 1/4 l lapte
  • 250 gr. frisca
  • 3 oua
  • 4 galbenusuri
  • 125 gr. zahar pudra
  • 1 pachetel de zahar vanilat sau 1 baton de vanilie
  • 6-8 linguri de zahar pentru presarat pe deasupra.

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

O crema un pic mai altfel...mai fina...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Flan de ciocolata