autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 1/4 l lapte, , 250 gr. frisca, , 3 oua, , 4 galbenusuri, , 125 gr. zahar pudra, , 1 pachetel de zahar vanilat sau 1 baton de vanilie, , 6-8 linguri de zahar pentru presarat pe deasupra.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se amesteca laptele, frisca, ouale, galbenusurile de oua, zaharul pudra si batonul de vanilie - desfacut in doua. Compozitia obtinuta se toarna in 8 cupe de portelan sau de pamant, rezistente la foc, care se baga intr-o cratita mare, unsa cu grasime si umpluta cu apa (sa nu intre in forme). Se baga in cuptorul incins si se lasa pana ce compozitia se intareste. Se scot cupele afara, se lasa sa se raceasca si peste noapte se baga in frigider. Inainte de a fi servite, se presara cu zahar, se baga la cuptor pe o tava, pe grila de sus, si se lasa pana ce zaharul se topeste si incepe sa prinda o culoare maro. Se da la masa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Laptele se amesteca cu 400g de zahar si faina si se lasa la fiert pina se ingroasa un pic si apoi

2 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Intr-o cratita de 2 l se pune la caramelizat 5o g zahar(cca 3-4 linguri) sau daca va place sa

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    O crema un pic mai altfel...mai fina...

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 1/4 l lapte
  • 250 gr. frisca
  • 3 oua
  • 4 galbenusuri
  • 125 gr. zahar pudra
  • 1 pachetel de zahar vanilat sau 1 baton de vanilie
  • 6-8 linguri de zahar pentru presarat pe deasupra.

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

O crema un pic mai altfel...mai fina...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata amara