autor:

O romanca din diaspora,gateste

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars!

Autor: O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 martie 2013

Ingrediente
-8 oua, -1 litru lapte, -400 grame zahar

Dificultate: Medie Timp: 2h

39 voturi

Mod de preparare

1.Intr-o cratita se caramelizeaza 200 gr zahar apoi caramelul obtinut se intinde pe fundul si pereti oalei si se lasa la racit.
2.Ouale se bat cu 200 gr zagar pana ce se topeste bine.
3.Amestecam apoi cu laptele fiert si racit,punem apoi amestecul de oua si lapte in cratita cu caramelul racit.
4.Se pune deasuprea altui vas putin mai mare cu apa fierbine (la bain-marie)si se da la cuptor pentru o ora!
5.Este gata cand sa rumenit putin deasuprea sau faceti putin proba cu o frigaruie(trebuie sa nu mai fie lichida trebuie sa aiba consistenta unei smantane mai groase)Se lasa la racit 2-3 ore apoi se rastoarna intr-un vas mai inalt finca o sa curga siropul de caramel.
6.Se serveste rece de la frigider
7.Va doresc pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars!" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Am topit zaharul intr-o cratita diferita si abia apoi am tapetat tava cu zaharul ars.Am facut asa

4 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Se pun 8 linguri de zahar in cratita sa se caramelizeze si se unge peretele vasului. Separat se

7 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • O romanca din diaspora,gateste

    O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine) , 05 mai 2014

    Fetelor va pup dulce daca va zic ca a fost prima mea crema de zahar ars ma credeti?

  • Fara foto

    cubicus , 06 august 2013

    Multumesc pentru reteta ! Foarte buna a iesit :D Si nici ca se putea mai simplu. Plus ca aspectul e minunat :) https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/q82/s720x720/994232_612267908804919_1783464220_n.jpg

  • O romanca din diaspora,gateste

    O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine) , 06 martie 2013

    Cris multumes mult de tot nu mai pot de fericire cand aud asa niste cuvinte frumoase.La cat de bine arata si gustul e pe masura iti garantez!

    • cris

      cris (Maestru bucatar) , 06 martie 2013

      Draga mea, esti artista !!! N-am vazut niciodata o crema de zahar ars mai frumoasa !!! Felicitari !!!

    • nela

      nela (Chef de cuisine) , 05 martie 2013

      Foarte buna, delicioasa, racorosoasa, satioasa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

39 voturi

Ingrediente

  • -8 oua
  • -1 litru lapte
  • -400 grame zahar

Raporteaza reteta

Retete
de O romanca din diaspora,gateste
Alba ca zapada

Alba ca zapada

1. Incepeti prin a prepara aluatul pentru foile de prajitura: Intr-un vas potrivit amestecati

14 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Nuci

Nuci

Bate ouale cu zaharul, adauga untul topit, vanilia si bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie.

6 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Chiftelute cu sos si garnitura de piureu

Chiftelute cu sos si garnitura de piureu

Carnea tocata,ouale,condimentele,granulele de soia sau piinea inmuiata in putina apa calduta si dupa

4 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine)

Fetelor va pup dulce daca va zic ca a fost prima mea crema de zahar ars ma credeti?

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Brioșe cu gem