autor:

O romanca din diaspora,gateste

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars!

Autor: O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 martie 2013

Ingrediente
-8 oua, -1 litru lapte, -400 grame zahar

Dificultate: Medie Timp: 2h

39 voturi

Mod de preparare

1.Intr-o cratita se caramelizeaza 200 gr zahar apoi caramelul obtinut se intinde pe fundul si pereti oalei si se lasa la racit.
2.Ouale se bat cu 200 gr zagar pana ce se topeste bine.
3.Amestecam apoi cu laptele fiert si racit,punem apoi amestecul de oua si lapte in cratita cu caramelul racit.
4.Se pune deasuprea altui vas putin mai mare cu apa fierbine (la bain-marie)si se da la cuptor pentru o ora!
5.Este gata cand sa rumenit putin deasuprea sau faceti putin proba cu o frigaruie(trebuie sa nu mai fie lichida trebuie sa aiba consistenta unei smantane mai groase)Se lasa la racit 2-3 ore apoi se rastoarna intr-un vas mai inalt finca o sa curga siropul de caramel.
6.Se serveste rece de la frigider
7.Va doresc pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars!" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Intr-o cratita incingeti la foc mediu 200 g zahar, amestecand usor pana caramelizeaza. Cand incepe

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Acest desert rafinat pe cat este de simplu pe atat este de gustos si indragit de toata lumea. Imi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • O romanca din diaspora,gateste

    O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine) , 05 mai 2014

    Fetelor va pup dulce daca va zic ca a fost prima mea crema de zahar ars ma credeti?

  • Fara foto

    cubicus , 06 august 2013

    Multumesc pentru reteta ! Foarte buna a iesit :D Si nici ca se putea mai simplu. Plus ca aspectul e minunat :) https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/q82/s720x720/994232_612267908804919_1783464220_n.jpg

  • O romanca din diaspora,gateste

    O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine) , 06 martie 2013

    Cris multumes mult de tot nu mai pot de fericire cand aud asa niste cuvinte frumoase.La cat de bine arata si gustul e pe masura iti garantez!

    • cris

      cris (Maestru bucatar) , 06 martie 2013

      Draga mea, esti artista !!! N-am vazut niciodata o crema de zahar ars mai frumoasa !!! Felicitari !!!

    • nela

      nela (Chef de cuisine) , 05 martie 2013

      Foarte buna, delicioasa, racorosoasa, satioasa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

39 voturi

Ingrediente

  • -8 oua
  • -1 litru lapte
  • -400 grame zahar

Raporteaza reteta

Retete
de O romanca din diaspora,gateste
Alba ca zapada

Alba ca zapada

1. Incepeti prin a prepara aluatul pentru foile de prajitura: Intr-un vas potrivit amestecati

15 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Nuci

Nuci

Bate ouale cu zaharul, adauga untul topit, vanilia si bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie.

6 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Chiftelute cu sos si garnitura de piureu

Chiftelute cu sos si garnitura de piureu

Carnea tocata,ouale,condimentele,granulele de soia sau piinea inmuiata in putina apa calduta si dupa

4 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine)

Fetelor va pup dulce daca va zic ca a fost prima mea crema de zahar ars ma credeti?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Tartă cu căpșuni