autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2013

Ingrediente
1 litru de lapte, 12 linguri zahar, 6 oua, 2 pliculete zahar vanilat, coaja rasa de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Laptele il fierbem apoi il lasam sa se racoreasca.
Intr-o cratita punem 5 linguri de zahar si o asezam pe foc.
Lasam sa se caramelizeze si il imprastiem si pe peretii cratitei.
Dam deoparte si lasam sa se racoreasca putin.
Mixam ouale spuma cu restul de zahar.
Incorporam laptele, apoi zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie.
Turnam acest amestec in cratita cu caramel.
Dam crema in cuptorul incins la o temperatura potrivita.
O lasam pana este bine inchegata si prinde o crusta maronie deasupra.
Cand este gata o lasam sa se racoreasca, apoi o dam apoi la frigider.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu cremă de zahăr ars și caise

Tort cu cremă de zahăr ars și caise

CREMA DE ZAHĂR ARS: -Într-un vas, sau cratiță mai înaltă se caramelizează zahărul,

11 voturi    3 comentarii
1h
Torturi
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Puneti 200 g zahar intr-o craticioara mai inaltuta (18-20 cm diametru) si caramelizati-l pe flacara

81 voturi    26 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 litru de lapte
  • 12 linguri zahar
  • 6 oua
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Tarta rustica cu mere