autor:

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Autor: Elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 martie 2014

Ingrediente
Caramel:, -200 g zahar, , Crema de lapte si oua:, -1 l lapte, -8 oua, -200 g zahar, -1 esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita incingeti la foc mediu 200 g zahar, amestecand usor pana caramelizeaza. Cand incepe sa prinda o culoare usor maronie, luati de pe foc si turnati compozitia in 6 boluri mici sau in 6 cesti de cafea si incercati sa inveliti peretii cu zaharul caramelizat.



Fierbeti laptele cu esenta de vanilie. Mixati intr-un bol ouale si zaharul ramas(200 g)pana se formeaza o crema, iar cand laptele a fiert, turnati-l in fir subtire, peste compozitia de lapte si oua.



Incingeti cuptorul si turnati compozitia formata in bolurile sau cescutele cu zahar caramelizat si apoi asezati-le intr-o tava. Turnati apa fierbinte in tava, in asa fel incat sa ajunga la jumatatea bolurilor/cescutelor. Introduceti tava in cuptor coaceti timp de 1 ora-1ora si 20 min, pana cand compozitia are textura piftiei.



Scoateti bolurile/cescutele cu crema de zahar ars, dati-le la rece, iar in momentul servirii rasturnati-le cu grija in farfurioare. In asa fel vor avea un aspect placut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Crema de zahar ars, dupa mine, cred ca e unul dintre cele mai rapide deserturi, iar de savoare nu

9 voturi    3 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

O cana de zahar se topeste si se imbraca oala .Laptele se incalzeste ,se impreuna cu cealalta cana

31 voturi    6 comentarii
20 min
Budinci

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Valentina Toader , 17 aprilie 2014

    bunnnnnnnnn

  • Dan Valy , 02 aprilie 2014

    este foarte bun am facut si eu^*

  • Elena Adriana , 31 martie 2014

    bunnnnnnnnn

    • Iuliana Tabacaru , 31 martie 2014

      f bun

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Caramel:
  • -200 g zahar
  • Crema de lapte si oua:
  • -1 l lapte
  • -8 oua
  • -200 g zahar
  • -1 esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Elena
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

1. Amestecati, intr-un bol destul de mare, branza de vaci scursa de zer, faina, grisul, coaja de

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Inghetata cu aroma de vanilie

Inghetata cu aroma de vanilie

- Se freaca cu mixerul intr-un bol galbenusurile de ou impreuna cu zaharul pana se obtine o consistenta

3 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Inghetate
Tort diplomat

Tort diplomat

Se pune gelatina la inmuiat asa cum indica pe ambalaj. Se mixeaza galbenusurile cu zahar,pana

9 voturi    3 comentarii
24h
Torturi
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Mini tarte cu aluat frantuzesc