autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Autor: Elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 martie 2014

Ingrediente
Caramel:, -200 g zahar, , Crema de lapte si oua:, -1 l lapte, -8 oua, -200 g zahar, -1 esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita incingeti la foc mediu 200 g zahar, amestecand usor pana caramelizeaza. Cand incepe sa prinda o culoare usor maronie, luati de pe foc si turnati compozitia in 6 boluri mici sau in 6 cesti de cafea si incercati sa inveliti peretii cu zaharul caramelizat.



Fierbeti laptele cu esenta de vanilie. Mixati intr-un bol ouale si zaharul ramas(200 g)pana se formeaza o crema, iar cand laptele a fiert, turnati-l in fir subtire, peste compozitia de lapte si oua.



Incingeti cuptorul si turnati compozitia formata in bolurile sau cescutele cu zahar caramelizat si apoi asezati-le intr-o tava. Turnati apa fierbinte in tava, in asa fel incat sa ajunga la jumatatea bolurilor/cescutelor. Introduceti tava in cuptor coaceti timp de 1 ora-1ora si 20 min, pana cand compozitia are textura piftiei.



Scoateti bolurile/cescutele cu crema de zahar ars, dati-le la rece, iar in momentul servirii rasturnati-le cu grija in farfurioare. In asa fel vor avea un aspect placut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars, coapta in dovleac

Crema de zahar ars, coapta in dovleac

Se spala dovlecii; se taie un capac si se indeparteaza semintele. In fiecare dovleac se pune cate

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

1. Se alege forma in care vrem sa facem crema si se adauga in ea o cana cu zahar. Eu folosesc o craticioara

17 voturi    15 comentarii
2h
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Valentina Toader , 17 aprilie 2014

    bunnnnnnnnn

  • Fara foto

    Dan Valy , 02 aprilie 2014

    este foarte bun am facut si eu^*

  • Fara foto

    Elena Adriana , 31 martie 2014

    bunnnnnnnnn

    • Fara foto

      Iuliana Tabacaru , 31 martie 2014

      f bun

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Caramel:
  • -200 g zahar
  • Crema de lapte si oua:
  • -1 l lapte
  • -8 oua
  • -200 g zahar
  • -1 esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Elena
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

1. Amestecati, intr-un bol destul de mare, branza de vaci scursa de zer, faina, grisul, coaja de

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Inghetata cu aroma de vanilie

Inghetata cu aroma de vanilie

- Se freaca cu mixerul intr-un bol galbenusurile de ou impreuna cu zaharul pana se obtine o consistenta

3 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Inghetate
Tort diplomat

Tort diplomat

Se pune gelatina la inmuiat asa cum indica pe ambalaj. Se mixeaza galbenusurile cu zahar,pana

4 voturi    3 comentarii
24h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Clatite cu buline Clatite cu buline

Într-un bol vom pune făină, adăugăm sarea și amestecăm. Peste acestea punem ouăle după care continuăm să amestecăm

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Gem asortat din piersici, caise si nectarine Gem asortat din piersici, caise si nectarine

Se spală piersicile, caisele și nectarinele. Fructele mele au fost răscoapte, iar pielița s-a deshidratat ușor, așa că am ales

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Melcisori dulci cu stafide si nuca de cocos