autor:

Calinescu_Gabriela

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Autor: Calinescu_Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Calinescu_Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 decembrie 2014

Ingrediente
10 oua, 1 litru lapte, 200g zahar tos pentru compozitie, 250g zahar pentru caramel, esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Am caramelizat zaharul intr-un vas in care urma sa torn compozitia si am lasat la racit dupa ce am tapetat cu grija peretii acestuia. Ouale intregi cu laptele si zaharul pentru compozitie le-am mixat, le-am strecurat printr-o sita si am turnat totul in vasul tapetat cu caramel.

Am dat la cuptor la foc potrivit. Am folosit vase pentru souffle pentru a coace compozitia si a-i da o forma deosebita.

Se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Intr-un vas iena se pun 3 linguri de zahar. Se pune vasul pe aragaz la foc mediu. Se amesteca cate

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Se caramelizeaza 2 cani de zahar,pana prinde o culoare frumoasa,apoi se distribuie uniform pe peretii

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 10 oua
  • 1 litru lapte
  • 200g zahar tos pentru compozitie
  • 250g zahar pentru caramel
  • esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Calinescu_Gabriela
Cosulete cu fructe

Cosulete cu fructe

Fructele se pun intr-o cratita cu zaharul si se tin sa dea cateva clocote pana se inmoaie. Foietajul

0 voturi    2 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Negresa glazurata

Negresa glazurata

Ouale se separa. Din cantitatea totala de zahar se pun separat 4 linguri de zahar. Acesta se amesteca

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Rulada altfel

Rulada altfel

Foaia de rulada se pregateste astfel: albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu

1 vot    1 comentariu
1h 15 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Papanasi