autor:

Calinescu_Gabriela

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Autor: Calinescu_Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Calinescu_Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 decembrie 2014

Ingrediente
10 oua, 1 litru lapte, 200g zahar tos pentru compozitie, 250g zahar pentru caramel, esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Am caramelizat zaharul intr-un vas in care urma sa torn compozitia si am lasat la racit dupa ce am tapetat cu grija peretii acestuia. Ouale intregi cu laptele si zaharul pentru compozitie le-am mixat, le-am strecurat printr-o sita si am turnat totul in vasul tapetat cu caramel.

Am dat la cuptor la foc potrivit. Am folosit vase pentru souffle pentru a coace compozitia si a-i da o forma deosebita.

Se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Laptele se amesteca cu 400g de zahar si faina si se lasa la fiert pina se ingroasa un pic si apoi

2 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Intr-o cratita incingeti la foc mediu 200 g zahar, amestecand usor pana caramelizeaza. Cand incepe

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 10 oua
  • 1 litru lapte
  • 200g zahar tos pentru compozitie
  • 250g zahar pentru caramel
  • esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Calinescu_Gabriela
Cosulete cu fructe

Cosulete cu fructe

Fructele se pun intr-o cratita cu zaharul si se tin sa dea cateva clocote pana se inmoaie. Foietajul

0 voturi    2 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Negresa glazurata

Negresa glazurata

Ouale se separa. Din cantitatea totala de zahar se pun separat 4 linguri de zahar. Acesta se amesteca

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Rulada altfel

Rulada altfel

Foaia de rulada se pregateste astfel: albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu

1 vot    1 comentariu
1h 15 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Orange Fudge