autor:

Calinescu_Gabriela

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Autor: Calinescu_Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Calinescu_Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 decembrie 2014

Ingrediente
10 oua, 1 litru lapte, 200g zahar tos pentru compozitie, 250g zahar pentru caramel, esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Am caramelizat zaharul intr-un vas in care urma sa torn compozitia si am lasat la racit dupa ce am tapetat cu grija peretii acestuia. Ouale intregi cu laptele si zaharul pentru compozitie le-am mixat, le-am strecurat printr-o sita si am turnat totul in vasul tapetat cu caramel.

Am dat la cuptor la foc potrivit. Am folosit vase pentru souffle pentru a coace compozitia si a-i da o forma deosebita.

Se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars in cupe de mar

Crema de zahar ars in cupe de mar

Mai intai pregatim merele. In partea de deasupra taiem un capac, apoi cu ajutorul unei linguri de

15 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Galbenusurile se freaca bine cu 8 linguri de zahar si se adauga peste albusurile batute spuma.Acestea

162 voturi    25 comentarii
1h
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 10 oua
  • 1 litru lapte
  • 200g zahar tos pentru compozitie
  • 250g zahar pentru caramel
  • esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Calinescu_Gabriela
Cosulete cu fructe

Cosulete cu fructe

Fructele se pun intr-o cratita cu zaharul si se tin sa dea cateva clocote pana se inmoaie. Foietajul

0 voturi    2 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Negresa glazurata

Negresa glazurata

Ouale se separa. Din cantitatea totala de zahar se pun separat 4 linguri de zahar. Acesta se amesteca

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Rulada altfel

Rulada altfel

Foaia de rulada se pregateste astfel: albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu

1 vot    1 comentariu
1h 15 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Rulada cu ciocolata