autor:

Anca E. Voicu

» » , Dulciuri diverse, Mancaruri pentru copii

Crema de zahar ars

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 august 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 august 2016

Ingrediente
1 litru de lapte, zahar: 6 linguri pentru ars  + 3 linguri pentru compozitie, 8 oua, esenta de rom dupa gust, Optional: vanilie.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

4 voturi

Mod de preparare

Aceasta e reteta mea preferata de vara, pe care am invatat-o de la mama :)



Mod de preparare:

Se pun 6 linguri cu zahar intr-o cratita mare, rotunda si se topesc pana se caramelizeaza si se roteste cratita astfel incat acest caramel sa acopere si peretii cratitei, insa manuiti totul cu grija, pentru ca este fierbinte! Se lasa cratita deoparte, sa se raceasca.



Se fierbe laptele. Separat, intr-un vas adanc se bat bine cu un tel ouale cu cele 3 linguri de zahar, la care, optional, puteti adauga si seminte de vanilie, daca aveti. Se adauga laptele cald cu polonicul. Nu-l puneti pe tot odata, sa nu se branzeasca. Se bate cu telul tot timpul.

Se pune amestecul in cratita in care am caramelizat zaharul mai devreme, care intre timp s-a racit si se da la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana se face maroniu (cam 30 de minute).



Cand se scoate din cuptor, se adauga si esenta de rom si se lasa la racit la temperatura camerei. Dupa ce s-a racit, se rastoarna intr-un vas adanc, apoi se da la frigider.



Se serveste rece.



Timp: aprox 1h

Portii: 12

Pofta Buna!



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/08/crema-de-zahar-ars-2016.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri pentru copii
Prajitura din corasla si crema de zahar ars

Prajitura din corasla si crema de zahar ars

Am lasat ingredientele sa fie la temperatura camerei. Am pus in blender ouale, zaharul brun, zaharul

19 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Galbenusurile se freaca bine cu 8 linguri de zahar si se adauga peste albusurile batute spuma.Acestea

162 voturi    25 comentarii
1h
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Simona , 12 februarie 2018

    Foarte, foarte bun acest minunat desert.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 litru de lapte
  • zahar: 6 linguri pentru ars  + 3 linguri pentru compozitie
  • 8 oua
  • esenta de rom dupa gust
  • Optional: vanilie.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

13 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Simona

Foarte, foarte bun acest minunat desert.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri pentru copii

Biscuiti cu coacaze si stafide Biscuiti cu coacaze si stafide

Amestecam cu mana faina, zaharul, praful de copt, untul si sarea, pana obtinem un aluat sfaramicios. Adaugam ouale batute cu smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Budinca din perle de tapioca cu dulceata de capsuni Budinca din perle de tapioca cu dulceata de capsuni

Perlele de tapioca se lasă la înmuiat în apă rece cca. 60 de minute, apoi se strecoară. Perlele înmuiate, laptele

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Budinci
Budinca pain perdu cu branza –budinca brutarului