autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars cu mere

Autor: Laura Dinca (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura Dinca (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Ingrediente
2 mere mari, 1 cana de zahar, 8 oua, 1 litru de lapte

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita suficient de mare si cand a capatat o culoare brun deschis se ia de pe foc si se inclina astfel incat zaharul caramelizat sa ajunga pe peretii cratitei.



Separat se face un amestec cu ouale si laptele.



Se taie merele in feliute subtiri si se aseaza pe fundul cratitei.peste ele se adauga amestecul de oua cu lapte si se baga la cuptor.



Dupa ce este gata se scoate din cuptor si se rastoarna cratita peste o tava sau un platou.cratita nu se ridica de pe platou.se baga asa la frigider si se lasa o zi. Se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars cu mere

Crema de zahar ars cu mere

Se curata merele si se taie felii potrivit de groase. Se caramelizeaza 200 g zahar si se prelinge

5 voturi    8 comentarii
50 min
Spume si creme dulci
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

In forma (cratita) in care vrem sa facem tortul , caramelizam 8 linguri zahar , impreuna cu 2 lingurite

42 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 mere mari
  • 1 cana de zahar
  • 8 oua
  • 1 litru de lapte

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Crema de Vanilie cu Frisca Crema de Vanilie cu Frisca

Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate continuu pana se ingroasa. Se ia

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Cornuri bicolore Cornuri bicolore

Preparare: Din lapte, drojdie, 50 gr zahar si 4 lg de faina, am facut o maia pe care am lasat-o sa creasca, apoi am adaugat ouale batute

22 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti de ciocolata