autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

CREMA DE ZAHAR ARS CU MERE

Autor: CRISTINA LAURA TUDOSE (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CRISTINA LAURA TUDOSE (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iulie 2008

Ingrediente
1/2 kg. mere acrisoare, zeama lamaie, 2 linguri zahar pt. pus peste mere, 4 l. zahar pt. caramelizat, 5 oua intregi, 5 l. zahar pt. crema, 500 ml. lapte dulce, 1 plic zahar venilat, unt cat o nuca

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si samburi se taie felii si se stropesc cu zeama lamaie + 2 l. zahar.
Merele se aseaza intr-un vas yena uns cu unt si se dau la cuptor 10 min.

In alt vas se caramelizeaza cele 4 l. zahar stropite cu putina apa si apoi se stropesc merele din cuptor cu caramelul.

Se bat ouale intregi cu 1 praf sare + 5 l. hahar si dupa ce s-au ingrosat? se toarna laptele fierbinte peste ele.

Aceasta compozitie se pune peste mere si se da in continuare la cuptor pana se coace si se rumeneste
Daca ti-a placut reteta noastra "CREMA DE ZAHAR ARS CU MERE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

Pui la topit intr-o cratita inaltuta 7 linguri zahar,dupa ce s-a topit caramelizezi cratita si

10 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

Se pune cana cu zahar intr-un vas pe foc impreuna cu o lingura de apa si se lasa la topit;cand a

7 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Foarte gustos acest tortulet!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg. mere acrisoare
  • zeama lamaie
  • 2 linguri zahar pt. pus peste mere
  • 4 l. zahar pt. caramelizat
  • 5 oua intregi
  • 5 l. zahar pt. crema
  • 500 ml. lapte dulce
  • 1 plic zahar venilat
  • unt cat o nuca

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Foarte gustos acest tortulet!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Gauffre cu rom