autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

CREMA DE ZAHAR ARS CU MERE

Autor: CRISTINA LAURA TUDOSE (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CRISTINA LAURA TUDOSE (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iulie 2008

Ingrediente
1/2 kg. mere acrisoare, zeama lamaie, 2 linguri zahar pt. pus peste mere, 4 l. zahar pt. caramelizat, 5 oua intregi, 5 l. zahar pt. crema, 500 ml. lapte dulce, 1 plic zahar venilat, unt cat o nuca

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si samburi se taie felii si se stropesc cu zeama lamaie + 2 l. zahar.
Merele se aseaza intr-un vas yena uns cu unt si se dau la cuptor 10 min.

In alt vas se caramelizeaza cele 4 l. zahar stropite cu putina apa si apoi se stropesc merele din cuptor cu caramelul.

Se bat ouale intregi cu 1 praf sare + 5 l. hahar si dupa ce s-au ingrosat? se toarna laptele fierbinte peste ele.

Aceasta compozitie se pune peste mere si se da in continuare la cuptor pana se coace si se rumeneste
Daca ti-a placut reteta noastra "CREMA DE ZAHAR ARS CU MERE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

In forma (cratita) in care vrem sa facem tortul , caramelizam 8 linguri zahar , impreuna cu 2 lingurite

42 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu crema de zahar ars si mere Florina

Tort cu crema de zahar ars si mere Florina

Crema de zahar ars: Se caramelizeaza intr-o cratita 150 gr zahar si dupa ce a prins culoarea maronie

21 voturi    13 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Foarte gustos acest tortulet!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg. mere acrisoare
  • zeama lamaie
  • 2 linguri zahar pt. pus peste mere
  • 4 l. zahar pt. caramelizat
  • 5 oua intregi
  • 5 l. zahar pt. crema
  • 500 ml. lapte dulce
  • 1 plic zahar venilat
  • unt cat o nuca

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Foarte gustos acest tortulet!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Croissant cu nuttela si nuca