autor:

NicoletaC

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars cu nuca

Autor: NicoletaC (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NicoletaC (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 aprilie 2009

Ingrediente
1 litru de lapte, 8 oua, zahar vanilat, 300g zahar (200g pentru caramelizat, 100g pentru compozitie), esenta de rom, nuci

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

13 voturi

Mod de preparare

Intru-un vas se pun la foc 200g zahar si nuci pentru caramelizare. Cand se topeste zaharul, se inclina vasul si se roteste astfel incat sa se acopere marginile. Se lasa putin la racit.
Separat, se bat ouale intregi cu zaharul ramas, zaharul vanilat si se adauga laptele si esenta dupa gust. Se toarna peste caramel.
Se da la foc timp de o ora. Se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu foi cu zahar ars si crema de frisca si nuca macinata

Prajitura cu foi cu zahar ars si crema de frisca si nuca macinata

Se ard cele 3 cesti de zahar tos, apoi se sting cu o cana de apa. Se lasa la fiert pana cand se topeste

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu cu piersici

Tiramisu cu piersici

Ouala se separa. Se bat albusurile de ou spuma. Galbenusurile de ou se freaca bine cu 100 gm de

14 voturi    12 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Foarte gustoasa!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Interesant,nu m-am gandit sa pun nuci...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Delicioasa, ador cremele de zahar ars!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Un desert tare delicios...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Un desert care nu poate fi refuzat niciodata ! Delicios...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Foarte buna crema de zahar ars!

    • Maria Lupean

      Maria Lupean (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Am facut si eu dupa aceasta reteta dar am uitat sa pun nucile, raman pe data viitoare. A iesit super.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      Ce bine arata, as vrea si eu!

    • Alecs A.

      Alecs A. (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      Interesanta ideea cu nuca, o sa incerc si eu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Imi place reteta ta...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

      Nu am pus nuca,am retinut ideea. Asa imi iese mie crema de zahar ars.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 iunie 2009

      Cred ca e buna cu nuca. Daca mai presari si cateva fructe din dulceata de visine cred ca e o nebunie

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 01 iunie 2009

      Din pacate nu am incercat niciodata crema de zahar ars si nu mi-am dat seama ca poate fi atat de usoara. Si cu nuca trebuie sa fie si mai gustoasa; am s-o incerc azi. Felicitari !

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 11 mai 2009

      Intr-adevar este o reteta usoara dar nici eu nu m-am gandit sa pun nuca in compozitie. Felicitari!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

      Este o reteta usoara pe care o fac destul de des....dar nu m-am gandit pina acum sa pun nuca ! Merita incercat ! Bravo Nicoleta !

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2009

      Poti sa pui o lingurita de faina in compozitie pentru ca sa iasa fara gauri, in rest perfect. Asa o fac si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

13 voturi

Ingrediente

  • 1 litru de lapte
  • 8 oua
  • zahar vanilat
  • 300g zahar (200g pentru caramelizat
  • 100g pentru compozitie)
  • esenta de rom
  • nuci

Raporteaza reteta

Retete
de NicoletaC
Rulada cu ciuperci si verdeata

Rulada cu ciuperci si verdeata

Cepele si ciupercile se pun la inabusit cu foarte putin ulei si apa. Cand sunt gata se lasa la racit

15 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Inghetata de casa cu rom, stafide/nuci

Inghetata de casa cu rom, stafide/nuci

Untul, 200g zahar si 5 galbenusuri se freaca intr-un recipient pana la omogenizare. Intr-o cratita

11 voturi    5 comentarii
30 min
Inghetate
Pangasius cu legume

Pangasius cu legume

Telina si ardeii se taie cubulete, ceapa se taie marunt si se pun la foc la calit cu putin ulei si

4 voturi    8 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu branza de vaci si caramel, la cuptor