Reteta postata pe: 23 mai 2007
Ingrediente
Ingrediente (pentru 3 portii): 4 galbenusuri, , 70 g zahar, , 1 lingura zahar vanilat, , 125 ml lapte, , 350 ml frisca batuta, , 1 baton de vanilie., Pentru garnisit: capsuni, , frunzulite de menta (eventual).
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
Mod de preparare
Se cresteaza - pe lung - batonul de vanilie si se razuieste miezul cu dosul unui cutit. Se amesteca bine zaharul, zaharul vanilat si vanilia razuita intr-un castron, se adauga galbenusurile si apoi laptele si se amesteca bine (nu cu telul, ca sa nu faca spuma). Se incorporeaza si frisca, putin cate putin, si se amesteca usor, in continuare, pana ce se topeste zaharul.
Se-ncinge cuptorul la 160 grade.
Se toarna crema de vanilie in forme sau boluri mici si se lasa sa se-nchege - pe baie de apa - circa 20 de minute, in cuptorul incins (fara sa fiarba!). Se lasa apoi sa se raceasca (in apa) si se garniseste - inainte de-a o servi - cu capsuni si cu frunzulite de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu vanilie si fructe" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful
2 voturi
0 comentarii
50 min
Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta
15 voturi
2 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentata de: mirey