Se cresteaza - pe lung - batonul de vanilie si se razuieste miezul cu dosul unui cutit. Se amesteca bine zaharul, zaharul vanilat si vanilia razuita intr-un castron, se adauga galbenusurile si apoi laptele si se amesteca bine (nu cu telul, ca sa nu faca spuma). Se incorporeaza si frisca, putin cate putin, si se amesteca usor, in continuare, pana ce se topeste zaharul.
Se-ncinge cuptorul la 160 grade.
Se toarna crema de vanilie in forme sau boluri mici si se lasa sa se-nchege - pe baie de apa - circa 20 de minute, in cuptorul incins (fara sa fiarba!). Se lasa apoi sa se raceasca (in apa) si se garniseste - inainte de-a o servi - cu capsuni si cu frunzulite de menta.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii