autor:

frunza janet

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars in cupe de mar

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 ianuarie 2014

Ingrediente
Ingrediente pentru 4 portii:, -4 mere mari, -3 linguri de zahar tos, -2 oua mai mici sau unul mare, -150 ml lapte, -o lingura de esenta de rom (sau dupa gust), -o jumatate de lingurita de amidon alimentar, -un praf de sare, (In poza am pus doar 2 mere, dar ingredientele ajung pentru 4 mere)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

15 voturi

Mod de preparare

Mai intai pregatim merele. In partea de deasupra taiem un capac, apoi cu ajutorul unei linguri de metal, scobim usor merele, sa nu le spargem, pana cand avem o cupa. Peretii sa nu ramana subtiri, pentru ca la copt se vor crapa.



Intr-un bol punem ouale, zaharul, sarea si esenta de rom. Batem usor, fara a face spuma si apoi adaugam laptele si amidonul dizolvat in prealabil, intr-o lingura de lapte. Amestecam iarasi si apoi repartizam compozitia, in cupele de mar.Dam la cuptorul de dinainte incins, la foc mediu, cam o ora, dupa care facem proba cu scobitoarea, daca iese curata este gata, daca nu, mai lasam la cuptor.



Am servit alaturi de sos caramel, facut din zahar caramelizat si unt.



Sunt delicioase, servite reci!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars in cupe de mar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gem de caise

Gem de caise

1. Caisele spalate si curatate de samburi le punem intr-o oala cu fundul mai gros sau un vas de tuci.

4 voturi    3 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Turtă cu mere glasate

Turtă cu mere glasate

Aluatul se face în robot(sau nu!). Amestecă: făina, zahărul, untul moale, coaja de lămâie,

8 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Alina_Chiticaru

    Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2014

    Trebuie sa fie ceva delicios...am salvat reteta, o voi face de curand!

  • Fara foto

    Angela Pruna , 25 ianuarie 2014

    Am sa incerc curind.

  • Fara foto

    Atena Pop , 23 ianuarie 2014

    Am sa incerc sa fac!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

15 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 portii:
  • -4 mere mari
  • -3 linguri de zahar tos
  • -2 oua mai mici sau unul mare
  • -150 ml lapte
  • -o lingura de esenta de rom (sau dupa gust)
  • -o jumatate de lingurita de amidon alimentar
  • -un praf de sare
  • (In poza am pus doar 2 mere
  • dar ingredientele ajung pentru 4 mere)

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive
Alina_Chiticaru

Alina_Chiticaru (Chef de cuisine)

Trebuie sa fie ceva delicios...am salvat reteta, o voi face de curand!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
TORT DIPLOMAT