autor:

Crystyna

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar caramel

Autor: Crystyna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Crystyna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Ingrediente
- 1L lapte, - 400g oua, - 350g zahar, - 1 plic zahar vanilat.

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

21 voturi

Mod de preparare

1. Ouale, se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Laptele, se fierbe. Se caramelizeaza 150g zahar, fara sa se arda.
2. Ouale, se amesteca la cald, cu 200g zahar (cel ramas), se adauga lapte si zaharul vanilat. Apoi, compozitia, se toarna in forma tapetata cu zahar caramel si se aseaza intr-un vas cu apa fierbinte. Vasul acoperit se introduce la cuptorul cu foc mediu, 45 minute. Crema, se lasa la racit si dupa ce s-a racit, se rastoarna pe platou sau farfurie.
3. Se serveste rece, cu sirpul care l-ati preparat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

Am pus laptele si apa caldute intr-un bol. Am adaugat zaharul si drojdia, 2-3 linguri de faina si

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Placinta cu mere dovleac si gutui

Placinta cu mere dovleac si gutui

Dovleacul,merele si gutuile curatate de coaja si seminte se rad,se pun intr-un vas cu fundul gros

3 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    cristina , 28 mai 2013

    multumesc sper sa fie buna

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 06 iulie 2009

    Multumesc pt. imagine!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 iulie 2009

    O bunatate...

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

21 voturi

Ingrediente

  • - 1L lapte
  • - 400g oua
  • - 350g zahar
  • - 1 plic zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Retete
de Crystyna
Mish-mash - omletă

Mish-mash - omletă

1. Ceapa se curăţă şi se taie julien. Apoi se căleşte în ulei. 2. Roşiile şi ardeii se

36 voturi    7 comentarii
35 min
Aperitive cu oua
Pizza Calzone Al Prosciuto (doar că nu e împăturată)

Pizza Calzone Al Prosciuto (doar că nu e împăturată)

1. Faceţi aluatul, întindeţi şi-l faceţi blat rotund. Apoi ungeţi cu sosul de roşii. 2. Adăugaţi

35 voturi    17 comentarii
50 min
Paste si pizza
Pizza Florentina

Pizza Florentina

1. Aşezaţi blaturile pe tavă. Apoi ungeti cu sosul de roşii. 2. Aşezaţi: şunca, salamul,

23 voturi    5 comentarii
45 min
Paste si pizza

cristina

multumesc sper sa fie buna

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Tarta cu fructe de padure si crema de vanilie