autor:

Fara foto

» » Aperitive

Crema dubla de castraveti cu verdeata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 castraveti, , 100 g ansoa (marinata), , 1/2 lamaie, , 1 iaurt natural, , 10 cl smantana groasa, , 100 g branza Feta (sau telemea), , 8 fire de marar,, 8 fire de menta, , 10 cl ulei de masline, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Curatati castravetii de coaja, taiati-i mai intai in doua, pe lung, indepartati semintele si taiati miezul bucatele. Puneti-i intr-o strecuratoare, presarati-i cu sare si lasati-i o ora sa zemuiasca.
Treceti repede bucatile de castraveti sub jetul de apa si stergeti-le bine cu un servet. Stoarceti jumatatea de lamaie si mixati apoi jumatate din castraveti cu 4 fire de marar, piper, jumatate din cantitatea de ulei si cateva picaturi de zeama de lamaie si incorporati, la urma, jumatate din iaurt si din smantana groasa.
Mixati pe urma castravetii ramasi cu 4 fire de menta (doar frunzulitele!), cateva picaturi de zeama de lamaie, restul de ulei, si la sfarsit incorporati restul de iaurt si de smantana.
Taiati - separat - cubulete fileurile de ansoa (dupa ce ati pus 4 deoparte) si branza Feta. Turnati crema de castraveti cu marar in 8 pahare mici, presarati peste ea cubulete de ansoa si peste ele turnati crema de castraveti cu menta. Decorati cu cubulete de branza si cu fasii de menta sau cu cate un filE de ansoa intreg si putin marar verde. Tineti crema la rece pana inainte de-a o servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema dubla de castraveti cu verdeata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Placintele cu ricotta si stafide

Placintele cu ricotta si stafide

Se toarna faina in forma de vulcan,intr-un castron,iar in interior se adauga vinul,1/4 din ulei,sare

11 voturi    10 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Saleuri

Saleuri

Se dezgheata aluatul, se rade cascavalul, se presara semintele de chimen, apoi se taie betisoare

5 voturi    2 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 castraveti
  • 100 g ansoa (marinata)
  • 1/2 lamaie
  • 1 iaurt natural
  • 10 cl smantana groasa
  • 100 g branza Feta (sau telemea)
  • 8 fire de marar,
  • 8 fire de menta
  • 10 cl ulei de masline
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Placinte cu cas si marar verde