Curatati castravetii de coaja, taiati-i mai intai in doua, pe lung, indepartati semintele si taiati miezul bucatele. Puneti-i intr-o strecuratoare, presarati-i cu sare si lasati-i o ora sa zemuiasca.
Treceti repede bucatile de castraveti sub jetul de apa si stergeti-le bine cu un servet. Stoarceti jumatatea de lamaie si mixati apoi jumatate din castraveti cu 4 fire de marar, piper, jumatate din cantitatea de ulei si cateva picaturi de zeama de lamaie si incorporati, la urma, jumatate din iaurt si din smantana groasa.
Mixati pe urma castravetii ramasi cu 4 fire de menta (doar frunzulitele!), cateva picaturi de zeama de lamaie, restul de ulei, si la sfarsit incorporati restul de iaurt si de smantana.
Taiati - separat - cubulete fileurile de ansoa (dupa ce ati pus 4 deoparte) si branza Feta. Turnati crema de castraveti cu marar in 8 pahare mici, presarati peste ea cubulete de ansoa si peste ele turnati crema de castraveti cu menta. Decorati cu cubulete de branza si cu fasii de menta sau cu cate un filE de ansoa intreg si putin marar verde. Tineti crema la rece pana inainte de-a o servi.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii