autor:

ana catalina focsa

» » Aperitive

Crema fondue

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 31 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 31 mai 2008

Ingrediente
Usturoi, vin, brinza, piper, faina, coniac.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se freaca peretii unei cratite cu usturoi pisat, apoi se umple cu vin si se adauga brinza taiata in cubulete si piperul. Cratita se pune pe foc mic si se amesteca in continuu cu o lingura de lemn, pina ce compozitia devine ca o crema. Se dizolva faina in putina crema, apoi se toarna, amestecind mereu in crema fierbinte. Se lasa sa mai dea un clocot, se adauga coniacul, apoi se serveste cu crutoane de piine alba.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema fondue" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Scovergi cu branza,cascaval si smantana

Scovergi cu branza,cascaval si smantana

Drojdia si zaharul se dizolva in laptele cald si se acopera sa stea la caldura 5-10 minute. Cartofii

13 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza
Turtite cu branza feta(reteta Laurei Adamache)

Turtite cu branza feta(reteta Laurei Adamache)

Se zdrobeste bine branza cu o furculita ,se adauga mararul tocat si cozile de ceapa verde taiate

26 voturi    9 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    marta gabriela , 06 noiembrie 2008

    Important la crema fondue este cite feluri de brinza folosesti - de obicei 3- si care sint acestea.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

97 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci
Fara foto

marta gabriela

Important la crema fondue este cite feluri de brinza folosesti - de obicei 3- si care sint acestea.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Aperitive reci Aperitive reci

Chiftelute: Se amesteca carnea tocata cu ouale, painea inmuiata si stoarsa bine, ceapa data pe razatoare, restul condimentelor si usturoiul

52 voturi    32 comentarii
1h
Aperitive
Langos Langos

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia. Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina. Framantam bine pana obtinem un

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Crochete cu spanac