autor:

Fara foto

» » , Prajituri, Torturi

Crema pasticcera (de patiserie)

Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 28 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 28 aprilie 2011

Ingrediente
3 oua,, 100 g faina,, 150 g unt,, 150 g zahar,, un praf de sare,, 1/2 l lapte,, 1 plic vanilie,, coaja rasa de lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu zaharul timp de 5 minute, se adauga apoi,faina, untul si sarea si se continua frecarea.
Se incalzeste laptele in care se pune vanilia si coaja rasa de lamaie (dupa gust) si se amesteca (turnand in fir subtire), cu crema de oua si unt, amestecand incontinuu pe foc, ca sa nu se prinda de vas.
Crema se poate folosi la umplerea torturilor sau a prajiturilor din foi.
Ca sa fie putin mai deosebita se pot adauga in crema 100 g visine taiate marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema pasticcera (de patiserie)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Blat de tort, cu nuci

Blat de tort, cu nuci

Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul, pana se albesc; se adauga apa rece, lingura

30 voturi    16 comentarii
1h
Torturi
Tort printesa

Tort printesa

Pentru blat:Separi albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se amesteca cu uleiul si zaharul si se

10 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • 3 oua,
  • 100 g faina,
  • 150 g unt,
  • 150 g zahar,
  • un praf de sare,
  • 1/2 l lapte,
  • 1 plic vanilie,
  • coaja rasa de lamaie.

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Olariu
Nutellotta

Nutellotta

Blat: Se topeste ciocolata intr-o craticioara (in bain-marie). Cand s-a topit, se adauga untul.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Cartofii se curata si se taie patratele. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi
Tort Mimosa

Tort Mimosa

Se freaca bine 2 galbenusuri cu 5o g zahar si 50 g faina. Se adauga coaja de lamaie si 250 ml lapte.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe Tort cu fructe

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Fererro Rocher