autor:

Fara foto

» » , Prajituri, Torturi

Crema pasticcera (de patiserie)

Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 28 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 28 aprilie 2011

Ingrediente
3 oua,, 100 g faina,, 150 g unt,, 150 g zahar,, un praf de sare,, 1/2 l lapte,, 1 plic vanilie,, coaja rasa de lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu zaharul timp de 5 minute, se adauga apoi,faina, untul si sarea si se continua frecarea.
Se incalzeste laptele in care se pune vanilia si coaja rasa de lamaie (dupa gust) si se amesteca (turnand in fir subtire), cu crema de oua si unt, amestecand incontinuu pe foc, ca sa nu se prinda de vas.
Crema se poate folosi la umplerea torturilor sau a prajiturilor din foi.
Ca sa fie putin mai deosebita se pot adauga in crema 100 g visine taiate marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema pasticcera (de patiserie)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort  de criza

Tort de criza

Se freaca galbenusul cu zaharul se adauga faina, se bate albusul spuma si se incorporeaza usor.

9 voturi    2 comentarii
50 min
Torturi
Chocolate Royale Cheesecake

Chocolate Royale Cheesecake

Andreea si Andrei au implinit un an de casatorie. Aniverseaza nunta de nylon. Cat de repede a trecut

103 voturi    19 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • 3 oua,
  • 100 g faina,
  • 150 g unt,
  • 150 g zahar,
  • un praf de sare,
  • 1/2 l lapte,
  • 1 plic vanilie,
  • coaja rasa de lamaie.

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Olariu
Nutellotta

Nutellotta

Blat: Se topeste ciocolata intr-o craticioara (in bain-marie). Cand s-a topit, se adauga untul.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Cartofii se curata si se taie patratele. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi
Tort Mimosa

Tort Mimosa

Se freaca bine 2 galbenusuri cu 5o g zahar si 50 g faina. Se adauga coaja de lamaie si 250 ml lapte.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
"Tort" de 1 Aprilie