autor:

mihaela idriceanu

» » Dulciuri diverse

Crema pasticcera

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 noiembrie 2009

Ingrediente
500 ml lapte proaspat, 4 galbenusuri, 120 g zahar, 40 g amidon, 40 g unt, 1zahar vanilat, coaja de la 1/2 lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare


Laptele cu vanilie si coaja de lamaie se pun pe foc pana la punctul de fierbere.

Se bat galbenusurile cu zahar si amidon, se adauga cate putin laptele fierbinte apoi se lasa la foc mic pana se ingroasa amestecand continuu.

Cand s-a mai racit,adaugam untul bucatele si amestecam pana se topeste.

Se foloseste la crostate, torturi, choux-uri etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema pasticcera" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bomboane Raffaello 2

Bomboane Raffaello 2

Alunele de padure nesarate se prajesc intr-o tigaie antiaderenta. Amestecam nuca de cocos cu laptele

2 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Rulada cu ciocolata

Rulada cu ciocolata

Mod de preparare blat: Separam galbenusurile de albusuri. Se bat spuma albusurile cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012

    E delicioasa!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2009

    Delicioasa.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 ml lapte proaspat
  • 4 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • 40 g amidon
  • 40 g unt
  • 1zahar vanilat
  • coaja de la 1/2 lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

13 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

Alexandrina (Chef de cuisine)

E delicioasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu dovleac si stafide