autor:

mihaela idriceanu

» » Dulciuri diverse

Crema pasticcera

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 noiembrie 2009

Ingrediente
500 ml lapte proaspat, 4 galbenusuri, 120 g zahar, 40 g amidon, 40 g unt, 1zahar vanilat, coaja de la 1/2 lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare


Laptele cu vanilie si coaja de lamaie se pun pe foc pana la punctul de fierbere.

Se bat galbenusurile cu zahar si amidon, se adauga cate putin laptele fierbinte apoi se lasa la foc mic pana se ingroasa amestecand continuu.

Cand s-a mai racit,adaugam untul bucatele si amestecam pana se topeste.

Se foloseste la crostate, torturi, choux-uri etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema pasticcera" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti in stil marocan

Biscuiti in stil marocan

Se framinta toate componentele impreuna(se poate si cu mixerul) se face un aluat si se lasa la rece

10 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Napolitane cu caramel si nuca

Napolitane cu caramel si nuca

Pasul 1: Se pregatesc toate ingredientele si se marunteste (toaca marunt) nuca Pasul 2: Se

3 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012

    E delicioasa!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2009

    Delicioasa.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 ml lapte proaspat
  • 4 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • 40 g amidon
  • 40 g unt
  • 1zahar vanilat
  • coaja de la 1/2 lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

14 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

Alexandrina (Chef de cuisine)

E delicioasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ciambelle- Gogosi italiene Ciambelle- Gogosi italiene

Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare. In

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Brioşe cu glazură de ciocolată