autor:

Fara foto

» » Prajituri

Crema pentru foi de napolitana

Autor: radita semenescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: radita semenescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
un pachet foi de napolitane din comerț, , pentru crema, , 1/2 kg zahar, 8 linguri de faina, 2 linguri cacao, o cana de lapte, o margarina Rama, 4 linguri de cocos.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

172 voturi

Mod de preparare

pentru crema

1/2 kg zahar, 8 linguri faina, 2 linguri de cacao se amesteca uniform intr-o cratița.
in alta cratița se topește pe foc margarina in lapte, iar dupa ce da cateva clocotese adauga compoziția din prima cratița. se pune treptat și se amesteca pentru a nu se face cocoloașe. se mesteca continu și se lasa sa fiarba pana ce devine o crema. se ia de pe foc și se racește.cand devine calduța in crema se adauga cocosul, se ung foile cu crema. se are in vedere ca crema sa nu fie fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema pentru foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu nescafe

Prajitura cu nescafe

Pentru blat,galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul;apoi,se adauga nesul amestecat,in prealabil

41 voturi    24 comentarii
3h
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

4 galbenusuri se amesteca cu zaharul pana devine o pasta omogena. Se adauga untul topit, praful de

16 voturi    10 comentarii
20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana Vecchio , 26 iunie 2014

    buonissima...............

  • Fara foto

    Mariana Vecchio , 25 iunie 2014

    incerc aceasta reteta sper sa iasa buna

  • Fara foto

    Maria-Victoria Carculea , 23 ianuarie 2014

    da o sa incerc si eu este ok

    • Fara foto

      Mariana Petric , 11 ianuarie 2014

      Pare ok.O sa incerc si eu.

    • Fara foto

      Dumitru Robert-Cristian , 22 decembrie 2013

      foarte buna

    • Fara foto

      Anisoara Mutascu , 24 august 2013

      am sa incerc reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

172 voturi

Ingrediente

  • un pachet foi de napolitane din comerț
  • pentru crema
  • 1/2 kg zahar
  • 8 linguri de faina
  • 2 linguri cacao
  • o cana de lapte
  • o margarina Rama
  • 4 linguri de cocos.

Raporteaza reteta

Retete
de radita semenescu
Fererro Rocher

Fererro Rocher

blat:Cu mikserul semixeaza zaharul si untul, ciocolata se topeste pe abur.Cand zaharul si untul devine

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura Noire Prajitura Noire

Punem la topit la microunde 75 g unt. Biscuiţii se zdrobesc şi se amestecă cu untul topit. Compoziţia rezultată o punem pe fundul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Paleuri cu ciocolata Paleuri cu ciocolata

Se mixează spumă untul cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Happy Valentine’s Day