autor:

» » Prajituri

Crema pentru foi de napolitana

Autor: radita semenescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: radita semenescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
un pachet foi de napolitane din comerț, , pentru crema, , 1/2 kg zahar, 8 linguri de faina, 2 linguri cacao, o cana de lapte, o margarina Rama, 4 linguri de cocos.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

172 voturi

Mod de preparare

pentru crema

1/2 kg zahar, 8 linguri faina, 2 linguri de cacao se amesteca uniform intr-o cratița.
in alta cratița se topește pe foc margarina in lapte, iar dupa ce da cateva clocotese adauga compoziția din prima cratița. se pune treptat și se amesteca pentru a nu se face cocoloașe. se mesteca continu și se lasa sa fiarba pana ce devine o crema. se ia de pe foc și se racește.cand devine calduța in crema se adauga cocosul, se ung foile cu crema. se are in vedere ca crema sa nu fie fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema pentru foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • Mariana Vecchio , 26 iunie 2014

    buonissima...............

  • Mariana Vecchio , 25 iunie 2014

    incerc aceasta reteta sper sa iasa buna

  • Maria-Victoria Carculea , 23 ianuarie 2014

    da o sa incerc si eu este ok

    • Mariana Petric , 11 ianuarie 2014

      Pare ok.O sa incerc si eu.

    • Dumitru Robert-Cristian , 22 decembrie 2013

      foarte buna

    • Anisoara Mutascu , 24 august 2013

      am sa incerc reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

172 voturi

Ingrediente

  • un pachet foi de napolitane din comerț
  • pentru crema
  • 1/2 kg zahar
  • 8 linguri de faina
  • 2 linguri cacao
  • o cana de lapte
  • o margarina Rama
  • 4 linguri de cocos.

Raporteaza reteta

Retete
de radita semenescu
Fererro Rocher

Fererro Rocher

blat:Cu mikserul semixeaza zaharul si untul, ciocolata se topeste pe abur.Cand zaharul si untul devine

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Briose(muffins) cu mere