autor:

Fara foto

» » Prajituri

Crema pentru foi de napolitana

Autor: radita semenescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: radita semenescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
un pachet foi de napolitane din comerț, , pentru crema, , 1/2 kg zahar, 8 linguri de faina, 2 linguri cacao, o cana de lapte, o margarina Rama, 4 linguri de cocos.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

172 voturi

Mod de preparare

pentru crema

1/2 kg zahar, 8 linguri faina, 2 linguri de cacao se amesteca uniform intr-o cratița.
in alta cratița se topește pe foc margarina in lapte, iar dupa ce da cateva clocotese adauga compoziția din prima cratița. se pune treptat și se amesteca pentru a nu se face cocoloașe. se mesteca continu și se lasa sa fiarba pana ce devine o crema. se ia de pe foc și se racește.cand devine calduța in crema se adauga cocosul, se ung foile cu crema. se are in vedere ca crema sa nu fie fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema pentru foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prăjitură cu morcovi şi cocos

Prăjitură cu morcovi şi cocos

1. Morcovii spălaţi, curăţaţi şi raşi se pun într-un castron. Adăugăm zahărul şi nuca

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Eclere

Eclere

Intr-o olita se pun la fiert apa uleiul si sarea.Cand da primul clocot se adauga toata faina luandu-se

14 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana Vecchio , 26 iunie 2014

    buonissima...............

  • Fara foto

    Mariana Vecchio , 25 iunie 2014

    incerc aceasta reteta sper sa iasa buna

  • Fara foto

    Maria-Victoria Carculea , 23 ianuarie 2014

    da o sa incerc si eu este ok

    • Fara foto

      Mariana Petric , 11 ianuarie 2014

      Pare ok.O sa incerc si eu.

    • Fara foto

      Dumitru Robert-Cristian , 22 decembrie 2013

      foarte buna

    • Fara foto

      Anisoara Mutascu , 24 august 2013

      am sa incerc reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

172 voturi

Ingrediente

  • un pachet foi de napolitane din comerț
  • pentru crema
  • 1/2 kg zahar
  • 8 linguri de faina
  • 2 linguri cacao
  • o cana de lapte
  • o margarina Rama
  • 4 linguri de cocos.

Raporteaza reteta

Retete
de radita semenescu
Fererro Rocher

Fererro Rocher

blat:Cu mikserul semixeaza zaharul si untul, ciocolata se topeste pe abur.Cand zaharul si untul devine

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu Ciocolata