autor:

» » Aperitive

Crema picanta de branza

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g telemea, , o ceapa, , 2 catei de usturoi, , 2 ardei iuti (rosii), , 4-5 linguri iaurt gros, , sare, , piper, , 2 lingurite boia dulce, , 6 masline verzi, , 4 felii de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Se pune branza in apa rece la desarat (circa 2 ore), dupa care se lasa sa se scurga, se faramiteaza intr-un castron si se zdrobeste bine cu o furculita (nu cu mixerul).
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt, iar ardeii iuti se despica, se indeparteaza semintele si nervurile si se taie fin de tot.
Se amesteca toate cu branza telemea si se adauga iaurtul pana ce se obtine o crema groasa. Se mai sareaza (eventual), se adauga piper si boia si se pune la rece.
Inainte de-a o servi, crema se garniseste cu jumatati de masline si felii de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema picanta de branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa

4 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g telemea
  • o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 ardei iuti (rosii)
  • 4-5 linguri iaurt gros
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite boia dulce
  • 6 masline verzi
  • 4 felii de lamaie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minuturi