Se rupe ciocolata bucatele si se topeste intr-un vas de metal, pe baie de apa. Fructele confiate se toaca marunt si se incorporeaza in ciocolata topita.
Se incinge cuptorul la 200gr. si se pune in el o tava cu apa.
Se freaca crema galbenusurile cu zaharul (cu mixerul) si se incorporeaza, amestecand intruna, ciocolata topita si frisca. Se toarna crema in 6 forme mici rezistente la foc, se da la cuptor si se lasa sa se inchege circa 20 de minute pe baie de apa. Se tin apoi cel putin 4 ore la frigider. Inainte de-a o servi, se presara peste ea zahar brun, se baga la cuptor, sub grill, si se lasa zaharul sa se caramelizeze.
Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.
Pudra de rosiiPlacinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...
Placinta frageda cu dovleac si nucaPentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta
Comentarii