autor:

Varadi Silvia

» » Dulciuri diverse

Creme caramel

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 13 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 13 decembrie 2010

Ingrediente
600ml lapte, 6 oua, 1 baton vanilie, 100g zahat, Pentru sos caramel:, 200g zahar, 2 -3 linguri apa

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

18 voturi

Mod de preparare

Mai intai punem laptele la infuzat impreuna cu batonul de vanilie ,dupa ce am scos in prealabil si semintele,pe care le punem si pe ele in lapte.Cand incepe sa fiarba,oprim focul,scoatem batonul de vanilie si il lasam sa se raceasca putin .Amestecam ouale cu zaharul,nu este nevoie sa folositi mixerul.Apoi turnam usor lapetele peste oua, laptele nu trebuie sa fie fierbinte,asta daca nu vrem sa facem omleta.Intr-0 craticioara punem apa si zaharul si le punem la foc pana s-a caramalizat zaharul si obtinem un sirop frumos aramiu.Il turnam intr-0 forma rotunda si il intindem si pe peretii laterali.Apoi turnam peste el laptele amestecat cu oua.Se aseaza vasul intr-o tava mai mare si turnam apa fierbinte pana la jumatatea vasului cu crema.Se introduce la cuptorul incins la 180g pana se coace.Se scoate din cuptor se lasa la racit,apoi se rastoarna pe un platou.


O crema fina si aromata cu multa crema caramel.O reteta frantuzeasca de Laura Calder.
Daca ti-a placut reteta noastra "Creme caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu blat de nuca, foi caramel si doua creme

Prajitura cu blat de nuca, foi caramel si doua creme

Punem zaharul,pe foc pentru al carameliza. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand

1 vot    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Creme caramel cu rubarba si topping crocant

Creme caramel cu rubarba si topping crocant

Incalzeste cuptorul la 190°C. Tapeteaza o tavita cu foaie de copt.Pentru topping, amesteca faina

2 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2011

    Buna si gustoasa!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2010

    5 stelute pentru o asa bunaciune.

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2010

    Simpla si foarte buna. Merita incercata.*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2010

      yami yami..ce bunatate!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2010

      Delicioasa!***** Sper ca mi-a mai lasat Lia si mie!!!!!!!!!! Ha ha ha...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2010

      E atat de buna...ca am venit sa pap si de aici hi,hi,hi. Felicitari !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

18 voturi

Ingrediente

  • 600ml lapte
  • 6 oua
  • 1 baton vanilie
  • 100g zahat
  • Pentru sos caramel:
  • 200g zahar
  • 2 -3 linguri apa

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

vera (Chef de cuisine)

Buna si gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Bavarese cu fructe de sezon