Se prepara o coca din ou, apa, otet si 100 g faina si alta compozitie din 100 g faina si margarina (care se freaca pana devine spuma).
Se imparte prima coca in 2 parti si se intind 2 foi subtiri.Se unge fiecare foaie cu jumatate din a doua compozitie, se impaturesc si se dau la frigider pentru o ora.
Apoi se ia fiecare jumatate, se intind si se coc pe dosul tavii (pe care se presara faina).
Se pune laptele,zaharul,budinca, si vanilia pe foc mic.Se bat albusurile spuma si se adauga galbenusurile amestecate cu amidonul.Cand incepe sa fiarba se adauga albusul si se amesteca pentru a nu se face cocoloase.Dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa 10 minute dupa care se adauga margarina cu lingura si se amesteca incet. Separat, se fierbe gelatina in putina apa, apoi se adauga la crema luata de pe foc.
O mai lasam un timp sa se raceasca dar nu de tot. Cand este calduta se pune intre foi si se inveleste tot in folie de plastic si se da la frigider.
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii