autor:

Fara foto

» » Prajituri

CREMES

Autor: iuliana hrusca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iuliana hrusca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 aprilie 2009

Ingrediente
un pachet de foi de cremes cumparate, 1 litru de lapte, o cana de zahar, 5 vanilii, 5 oua si 8 linguri de faina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita pui galbenusurile cu zahar si faina, se dizolva cu lapte caldut si se fierbe. Se amesteca incontinuu, se da deoparte. Albusurile se bat spuma tare si se amesteca cu compozitia din cratita, apoi pui cratita inapoi pe foc sa fiarba si albusurile, se adauga vanilia.

Crema fierbinte se pune intre cele 2 foi de cremes. Eu invelesc foile intr-un celofan si apoi intr-o patura ca sa stea la cald pentru a-se inmuia foile. Este fff. buna si usor de facut.
Daca ti-a placut reteta noastra "CREMES" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cremes

Cremes

Compozitia 1 se imparte in doua bucati si se intind doua foi. Compozitia 2 se imparte si ea in doua

27 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Cremes

Cremes

Se pune la fiert 1 1/2 l lapte cu 300 gr zahar. Albusurile se bat spuma cu restul de 200 gr zahar

10 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • un pachet de foi de cremes cumparate
  • 1 litru de lapte
  • o cana de zahar
  • 5 vanilii
  • 5 oua si 8 linguri de faina

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Sarlota de portocale