autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

CREMES CU MERE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2009

Ingrediente
Pentru aluat:, , 1,5kg.mere, , 8 oua, , 180g.zahar praf, , 3 linguri apa, , 200g.faina, , 1/2 pachet praf de copt, , 1 lingura cacao, Pentru crema:, 5dl.lapte, , 2 budinci de vanilie, , 250g.unt sau margarina Rama, , 180g.zahar praf, , 1 pachet de glazura de ciocolata de la Dr.Oetker

Dificultate: Redusa Timp: 1h

36 voturi

Mod de preparare

1.Pe o tava captusita cu folie de aluminiu se repartizeaza merele curatate si taiate felii,.Galbenusurile se freaca cu zaharul praf si 3 linguri de apa pana devin o crema spumoasa.Se adauga faina, praful de copt si albusurile batute spuma.1/2 din aceasta compozitie se repartizeaza peste mere, iar in restul compozitiei se incorporeaza cacaoa, apoi se pune peste compozitia galbena din tava.In cuptor preincalzit se coace ,la foc mediu, timp de 30 minute.
2.Se prepara crema:se fierb budincile cu laptele si crema obtinuta se lasa la racit.Untul sau margarina Rama se freaca spuma cu zaharul praf , apoi se incorporeaza budinca fiarta si racita.
3.Se scoate prajitura din cuptor, se rastoarna pe planseta, se ia folia de aluminiu si se unge cu crema de vanilie.Peste crema se pune glazura de ciocolata , care se va fierbe potrivit instructiunilor de pe pachet.Cand glazura s-a intarit, se taie patratele cu cutit fierbinte si se orneaza fiecare bucata dupa fantezia gospodinei.
Daca ti-a placut reteta noastra "CREMES CU MERE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Strudel Tirolez cu mere sau branza dulce

Strudel Tirolez cu mere sau branza dulce

Se pregateste un aluat din faina Arpis, galbenus de ou, smantana si margarina.Dupa ce se framanta

3 voturi    2 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Briose cu ananas

Briose cu ananas

Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile, uleiul,coaja de portocala, apoi

2 voturi    2 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

    Merita incercata...

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

    Arata excelent, felicitari!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

    Nu am mancat si nici nu am facut niciodata, am notat reteta.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      E interesanta reteta si cred ca si delicioasa.

    • Fara foto

      ivm (Maestru bucatar) , 14 ianuarie 2009

      Cred ca e delicioasa.Mie imi place f. mult cremesul cu crema de vanilie, dar sunt convinsa ca si aceasta specialitate este f. buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

36 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1,5kg.mere
  • 8 oua
  • 180g.zahar praf
  • 3 linguri apa
  • 200g.faina
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • Pentru crema:
  • 5dl.lapte
  • 2 budinci de vanilie
  • 250g.unt sau margarina Rama
  • 180g.zahar praf
  • 1 pachet de glazura de ciocolata de la Dr.Oetker

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Merita incercata...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Prajitura inteligenta