autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

CREMES CU MERE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2009

Ingrediente
Pentru aluat:, , 1,5kg.mere, , 8 oua, , 180g.zahar praf, , 3 linguri apa, , 200g.faina, , 1/2 pachet praf de copt, , 1 lingura cacao, Pentru crema:, 5dl.lapte, , 2 budinci de vanilie, , 250g.unt sau margarina Rama, , 180g.zahar praf, , 1 pachet de glazura de ciocolata de la Dr.Oetker

Dificultate: Redusa Timp: 1h

36 voturi

Mod de preparare

1.Pe o tava captusita cu folie de aluminiu se repartizeaza merele curatate si taiate felii,.Galbenusurile se freaca cu zaharul praf si 3 linguri de apa pana devin o crema spumoasa.Se adauga faina, praful de copt si albusurile batute spuma.1/2 din aceasta compozitie se repartizeaza peste mere, iar in restul compozitiei se incorporeaza cacaoa, apoi se pune peste compozitia galbena din tava.In cuptor preincalzit se coace ,la foc mediu, timp de 30 minute.
2.Se prepara crema:se fierb budincile cu laptele si crema obtinuta se lasa la racit.Untul sau margarina Rama se freaca spuma cu zaharul praf , apoi se incorporeaza budinca fiarta si racita.
3.Se scoate prajitura din cuptor, se rastoarna pe planseta, se ia folia de aluminiu si se unge cu crema de vanilie.Peste crema se pune glazura de ciocolata , care se va fierbe potrivit instructiunilor de pe pachet.Cand glazura s-a intarit, se taie patratele cu cutit fierbinte si se orneaza fiecare bucata dupa fantezia gospodinei.
Daca ti-a placut reteta noastra "CREMES CU MERE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Eclere la minut

Eclere la minut

Se taie aluatul in 4 fasii si apoi fiecare fasie in 3 bucati si se dau la cuptor pana se rumenesc.Dupa

0 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
Ciocolatina vegana

Ciocolatina vegana

Intr-o cratita, punem paharul de apa si inca o jumatate de pahar de apa si mierea sa se contopeasca,

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

    Merita incercata...

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

    Arata excelent, felicitari!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

    Nu am mancat si nici nu am facut niciodata, am notat reteta.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      E interesanta reteta si cred ca si delicioasa.

    • Fara foto

      ivm (Maestru bucatar) , 14 ianuarie 2009

      Cred ca e delicioasa.Mie imi place f. mult cremesul cu crema de vanilie, dar sunt convinsa ca si aceasta specialitate este f. buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

36 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1,5kg.mere
  • 8 oua
  • 180g.zahar praf
  • 3 linguri apa
  • 200g.faina
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • Pentru crema:
  • 5dl.lapte
  • 2 budinci de vanilie
  • 250g.unt sau margarina Rama
  • 180g.zahar praf
  • 1 pachet de glazura de ciocolata de la Dr.Oetker

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Merita incercata...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Lapte de pasare