Foi:
Se face coca numarul 1 din ulei, otet, apa, faina cat cuprinde (astfel incat sa se desprinda de pe mana). Se face coca nr 2 frecand margarina cu 3-4 linguri de faina.
Se intinde coca 1, peste coca 1 se intinde coca 2, se ruleaza si se da la frigider o jumatate de ora. Apoi se imparte in 2, se intind 2 foi si se coc la cuptorul incalzit in prealabil.
Crema:
Se amesteca zaharul cu faina, se pune laptele cald. Compozitia rezultata se pune pe foc mic pana se ingroasa. Se amesteca continuu. Cand s-a ingrosat se adauga budincile dizolvate intr-o cana de apa (sau lapte). Se mai tine pe foc 3 minute.
Cum se asambleaza:
Se pune prima foaie peste o folie. Se pune crema calda (nu fierbinte). Se pune a doua foaie. Se imbraca in folie si se da la rece. Cand s-a racit, se pudreaza cu zahar si se taie.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii