autor:

Fara foto

» » Retete de post

Cremes de post

Autor: Lavinia Ghica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lavinia Ghica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 martie 2009

Ingrediente
Foi:, 1 pachet margarina, 7 linguri ulei, 2 linguri otet, 1 cana apa, faina cat cuprinde, , Crema:, 800 ml lapte de soia, 200 gr zahar, 2 plicuri budinca de vanilie Dr Oetker, 3 linguri faina

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Foi:
Se face coca numarul 1 din ulei, otet, apa, faina cat cuprinde (astfel incat sa se desprinda de pe mana). Se face coca nr 2 frecand margarina cu 3-4 linguri de faina.
Se intinde coca 1, peste coca 1 se intinde coca 2, se ruleaza si se da la frigider o jumatate de ora. Apoi se imparte in 2, se intind 2 foi si se coc la cuptorul incalzit in prealabil.

Crema:
Se amesteca zaharul cu faina, se pune laptele cald. Compozitia rezultata se pune pe foc mic pana se ingroasa. Se amesteca continuu. Cand s-a ingrosat se adauga budincile dizolvate intr-o cana de apa (sau lapte). Se mai tine pe foc 3 minute.

Cum se asambleaza:
Se pune prima foaie peste o folie. Se pune crema calda (nu fierbinte). Se pune a doua foaie. Se imbraca in folie si se da la rece. Cand s-a racit, se pudreaza cu zahar si se taie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Fursecuri umplute cu gem de prune

Fursecuri umplute cu gem de prune

Margarina o taiem cubulete, o punem intr-un bol impreuna cu zaharul pudra, coaja rasa de lamaie si

8 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Retete de post
Negresa de post

Negresa de post

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Intr-un vas amestecam faina cu nuca macinata,

21 voturi    3 comentarii
40 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Eliza Elly , 12 martie 2014

    lapte de soia

  • Fara foto

    Elena Dodocioiu , 12 martie 2014

    de post cu lapte

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 01 martie 2013

    delicios! dar tb sa incercati si cu lapte de migdale, e mult mai bun...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

      Super reteta,iar laptele de soia e delicios si sanatos...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

      Rodi1504 in reteta scrie clar, lapte de soia,deci laptele este de post !

    • elissa fanea

      elissa fanea (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2009

      e super si in sfirsit e de post...rodi draga,laptele e de SOIA caci scrie si la inceput...

    • Fara foto

      rodi1504 , 26 noiembrie 2009

      spuneai ca e de post?.....si laptele folosit?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Arata tare bine, ingredientele bune, deci si produsul final trebuie sa fie gustos.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Delicios...

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Arata foarte bine!!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      Minunat ! Am notat reteta pentru post !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 martie 2009

      Super, super!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • Foi:
  • 1 pachet margarina
  • 7 linguri ulei
  • 2 linguri otet
  • 1 cana apa
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 800 ml lapte de soia
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri budinca de vanilie Dr Oetker
  • 3 linguri faina

Raporteaza reteta

Catalina (Chef de cuisine)

delicios! dar tb sa incercati si cu lapte de migdale, e mult mai bun...

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Retete de post

Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Placinta cu dovleac, de post