autor:

» » Prajituri

Cremes

Autor: Diana Luparu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Diana Luparu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
Avem nevoie pt. crema:, , 4 linguri mari de faina, 4 cani de lapte(1L), 5 plicuri de zahar vanilat, 1 cana de zahar, 6 oua, , Avem nevoie pt. foi :, , Prima compozitie (1):, , 200 gr faina, 3 galbenusuri, smantana(1-2 linguri), putina sare, , , A doua compozitie (2):, , 150 gr margarina (Unirea), 150 gr faina

Dificultate: Redusa Timp: 1h

27 voturi

Mod de preparare

Compozitia 1 se imparte in doua bucati si se intind doua foi.
Compozitia 2 se imparte si ea in doua bucati si la fel
Peste o foaie din comp. 1 se pune o foaie din compozitia 2 si se impatura ca la hajos, se lasa 1/2 ora la rece si se intinde. Se impatura apoi din nou avand grija sa nu schimbam sensurile de impaturire si se mai lasa inca o 1/2 ora la rece dupa care se intinde din nou. Din nou impaturam si lasam la odihna 1/2 ora.A treia oara cand vine randul la intins vom intinde foaia direct pe dosul tavii si il coacem.
La fel procedam si cu celelalte doua foi ramase de la com.1 si comp.2, obtinand astfel si a doua foaie de cremes.
Crema :
4 linguri mari de faina de grau,cu 6 galbenusuri si o cana de lapte rece se amesteca. Albusurile de la cele 6 oua cu 1 cana de zahar se bat spuma tare. 3 cani de lapte cu 5 plicuri de zahar vanilat se pun la fiert si cand incepe sa fiarba adaugam galbenusurile frecate si se fierbe pana se ingroasa. Se lasa pe foc si se adauga treptat albusurile batute spuma amestecandu-se usor pana se omogenizeaza.
Se toarna peste foaie calda se pune foaia cealalta deasupra si se pune la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cremes(cremsnit) ca la mama acasa

Cremes(cremsnit) ca la mama acasa

Prima data facem foile amestecand foarte bine faina cu margarina si untura. Adaugam smantana si sarea

36 voturi    5 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Cremes de post

Cremes de post

Foi: Se face coca numarul 1 din ulei, otet, apa, faina cat cuprinde (astfel incat sa se desprinda

11 voturi    12 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Ady

    Ady (Chef de cuisine):

    Pentru a personaliza clasicul Kremschnitt si a-i oferi o savoare gustativa si cromatica suplimentara, in jumatate din crema am adaugat ciocolata neagra (topita la bain marine) si, inspirandu-ma din Dobosch, am pus glazura caramel. Am servit cu fulgi de migdale prajite... Este prajitura universala a oricaror ocazii...

  • 7 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Delicios, mai de mult faceam si foile, acum de cand se gasesc in comert, e mai usor, prepar numai crema la criza de timp.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

    Foarte buna prajitura!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

    O bunatate...

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      sunt mai multe moduri,feluri de a prepara cremes.dar de ce nu pui unt in crema?ma rog!o sa intalnesti pe un blog un alt fel de cremes.o sa-ti placa.de ca sa puna gelatina?sa lasam crema sa fie pufoasa,nu?mie imi place!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 04 iulie 2009

      Foarte bine arata, felicitari!

    • PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine) , 27 mai 2008

      IN CREMA SE POATE PUNE GELATINA SA FIE CREMA MAI TARE

    • PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine) , 27 mai 2008

      SE POATE PUNE GELATINA IN CREMA SI ESTE MAI TARE

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

27 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie pt. crema:
  • 4 linguri mari de faina
  • 4 cani de lapte(1L)
  • 5 plicuri de zahar vanilat
  • 1 cana de zahar
  • 6 oua
  • Avem nevoie pt. foi :
  • Prima compozitie (1):
  • 200 gr faina
  • 3 galbenusuri
  • smantana(1-2 linguri)
  • putina sare
  • A doua compozitie (2):
  • 150 gr margarina (Unirea)
  • 150 gr faina

Raporteaza reteta

Retete
de Diana Luparu
Prajitura Delia

Prajitura Delia

Foile: Se freaca faina cu margarina, adaugam galbenusele, 200g zaharul pudra, bicarbonatul stins

6 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
Sos de hrean

Sos de hrean

Hreanul proaspat se rade pe razatorea cea mai fina;daca este prea iute , se pune pentru cateva minute(5)

13 voturi    4 comentarii
10 min
Sosuri
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Puiul curatat si portionat se condimenteaza cu piper sare si amestecul de plante. Se aseaza intr-o

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Delicios, mai de mult faceam si foile, acum de cand se gasesc in comert, e mai usor, prepar numai crema la criza de timp.

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura Kotányi