Compozitia 1 se imparte in doua bucati si se intind doua foi.
Compozitia 2 se imparte si ea in doua bucati si la fel
Peste o foaie din comp. 1 se pune o foaie din compozitia 2 si se impatura ca la hajos, se lasa 1/2 ora la rece si se intinde. Se impatura apoi din nou avand grija sa nu schimbam sensurile de impaturire si se mai lasa inca o 1/2 ora la rece dupa care se intinde din nou. Din nou impaturam si lasam la odihna 1/2 ora.A treia oara cand vine randul la intins vom intinde foaia direct pe dosul tavii si il coacem.
La fel procedam si cu celelalte doua foi ramase de la com.1 si comp.2, obtinand astfel si a doua foaie de cremes.
Crema :
4 linguri mari de faina de grau,cu 6 galbenusuri si o cana de lapte rece se amesteca. Albusurile de la cele 6 oua cu 1 cana de zahar se bat spuma tare. 3 cani de lapte cu 5 plicuri de zahar vanilat se pun la fiert si cand incepe sa fiarba adaugam galbenusurile frecate si se fierbe pana se ingroasa. Se lasa pe foc si se adauga treptat albusurile batute spuma amestecandu-se usor pana se omogenizeaza.
Se toarna peste foaie calda se pune foaia cealalta deasupra si se pune la rece.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii