autor:

cristina i.

» » Prajituri

Crempita mai altfel

Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 martie 2009

Ingrediente
3 foi de cremsnit,1 litru frisca vegetala,400 ml lapte, plic budinca de vanilie,200 gr si 6 linguri zahar praf, 4 linguri zahar tos,3 plicuri zahar vanilat, 4 plicuri intaritor de frisca,1 lingura zeama de lamaie, borcan dulceata de capsuni

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Foile de cremsnit pot fi din cele care se gasesc in comert dar sunt mult mai bune daca le coaceti acasa din aluat de patiserie.Se prepara budinca cu cele 4 linguri de zahar tos cu laptele din care oprim 3 linguri apoi se pune la racit.Se bate frisca cu cele 6 linguri de zahar praf si zaharul vanilat,la urma se adauga si intaritorul de frisca si se adauga budinca rece. Se imparte compozitia in doua se pune prima parte pe prima foaie, apoi a doua foaie,restul de crema si ultima foaie. Peste se pune dulceata si se prepara glazura:200 gr zahar pudra se amesteca cu zeama de lamaie si trei linguri lapte fierbinte,se amesteca repede si bine si se pune peste dulceata.Va asigur ca este delicioasa.Eu am facut-o si fara dulceata si glazura si am pus deasupra ciocolata topita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crempita mai altfel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
prajitura cu dovleac

prajitura cu dovleac

se amesteca zaharul cu margarina si zaharul vanilat pana se topeste ,se adauga oul dupa care punem

8 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Savarine

Savarine

Intr-un castron amestecam ouale cu zaharul,uleiul, praful de sare, le mixam iar in laptele caldut

9 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 12 august 2009

    E foarte bun cu dulceaţa de căpşuni!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

    E delicioasa!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 mai 2009

    Da e o altfel de prajitura, care pare sa fie oarte buna.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      Scuze,am denumit astfel aceasta reteta pentru ca este totusi cu foi de cremsnit, iar reteta pe care o face mama d-voastra cred ca o stie fiecare mama si noi am invatat-o de la ele, nu-i asa? Cine nu a auzit si nu stie sa faca aceasta prajitura, indiferent de denumirea sa care difera de la o zona la alta a tarii.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2009

      Aceasta reteta "e altfel" cap-coada. Nu are nicio legatura cu cremsnitul sau pe langa. In copilarie, mama a facut cremsnit in timpul saptamanii, bah, ma suceam, ma invarteam (crema trebuie lasata de pe o zi pe alta, parca) si cand visul se implini, am venit de la scoala in mare fuga. Au! Am halit toata tava!!!! 2 zile nu m-am dus la scoala, basca doctori si tot alaiul. Nu am mancat ani de zile. Dar mama o face marfa, dom'le, ce mai!

    • Fara foto

      Monika K (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2009

      Reteta pare interesanta, dar nu mai seamana a cremes ci a prajitura cu crema, dulceata si glazura.

    • Fara foto

      Angy , 24 martie 2009

      O reteta excelenta! Tocmai ma-m ridicat de la masa dupa ce am gustat aceasta fabuloasa prajitura!:X:X:X:X Este preferata mea! Multumesc anticipat Cristinei pentru aceasta particica din rai! Fabulos:X:X:X:X Yumi!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

16 voturi

Ingrediente

  • 3 foi de cremsnit,1 litru frisca vegetala,400 ml lapte, plic budinca de vanilie,200 gr si 6 linguri zahar praf
  • 4 linguri zahar tos,3 plicuri zahar vanilat
  • 4 plicuri intaritor de frisca,1 lingura zeama de lamaie, borcan dulceata de capsuni

Raporteaza reteta

Retete
de cristina i.
Salata cu paste

Salata cu paste

Pastele fainoase pot avea orice forma,mie imi plac mai mult spiralele acelea care sunt in mai multe

12 voturi    4 comentarii
15 min
Salate reci
Kaly Tort

Kaly Tort

Se prajesc alunele, se piseaza si se pun in tava unsa cu putina margarina. Se pregateste blatul:

12 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi
Primola

Primola

Se pregateste blatul: se bat 6 albusuri spuma cu 6 linguri de zahar, se adauga galbenusurile pe rand

9 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Crystyna (Chef de cuisine)

E foarte bun cu dulceaţa de căpşuni!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

4 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura pufoasa cu mere si pere
Cookie Settings