autor:

cristina i.

» » Prajituri

Crempita mai altfel

Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 martie 2009

Ingrediente
3 foi de cremsnit,1 litru frisca vegetala,400 ml lapte, plic budinca de vanilie,200 gr si 6 linguri zahar praf, 4 linguri zahar tos,3 plicuri zahar vanilat, 4 plicuri intaritor de frisca,1 lingura zeama de lamaie, borcan dulceata de capsuni

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Foile de cremsnit pot fi din cele care se gasesc in comert dar sunt mult mai bune daca le coaceti acasa din aluat de patiserie.Se prepara budinca cu cele 4 linguri de zahar tos cu laptele din care oprim 3 linguri apoi se pune la racit.Se bate frisca cu cele 6 linguri de zahar praf si zaharul vanilat,la urma se adauga si intaritorul de frisca si se adauga budinca rece. Se imparte compozitia in doua se pune prima parte pe prima foaie, apoi a doua foaie,restul de crema si ultima foaie. Peste se pune dulceata si se prepara glazura:200 gr zahar pudra se amesteca cu zeama de lamaie si trei linguri lapte fierbinte,se amesteca repede si bine si se pune peste dulceata.Va asigur ca este delicioasa.Eu am facut-o si fara dulceata si glazura si am pus deasupra ciocolata topita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crempita mai altfel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Turnulete din clatite pufoase cu cacao, mascarpone si caramel

Turnulete din clatite pufoase cu cacao, mascarpone si caramel

Pregatim sosul caramel. Intr-un vas, punem la topit zaharul. Lasam la foc mic, si supraveghem

0 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura italieneasca cu pere si mascarpone

Prajitura italieneasca cu pere si mascarpone

1.Preincalziti cuptorul la 180 C. Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava de 24 cm. Amestecati

1 vot    2 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 12 august 2009

    E foarte bun cu dulceaţa de căpşuni!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

    E delicioasa!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 mai 2009

    Da e o altfel de prajitura, care pare sa fie oarte buna.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      Scuze,am denumit astfel aceasta reteta pentru ca este totusi cu foi de cremsnit, iar reteta pe care o face mama d-voastra cred ca o stie fiecare mama si noi am invatat-o de la ele, nu-i asa? Cine nu a auzit si nu stie sa faca aceasta prajitura, indiferent de denumirea sa care difera de la o zona la alta a tarii.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2009

      Aceasta reteta "e altfel" cap-coada. Nu are nicio legatura cu cremsnitul sau pe langa. In copilarie, mama a facut cremsnit in timpul saptamanii, bah, ma suceam, ma invarteam (crema trebuie lasata de pe o zi pe alta, parca) si cand visul se implini, am venit de la scoala in mare fuga. Au! Am halit toata tava!!!! 2 zile nu m-am dus la scoala, basca doctori si tot alaiul. Nu am mancat ani de zile. Dar mama o face marfa, dom'le, ce mai!

    • Fara foto

      Monika K (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2009

      Reteta pare interesanta, dar nu mai seamana a cremes ci a prajitura cu crema, dulceata si glazura.

    • Fara foto

      Angy , 24 martie 2009

      O reteta excelenta! Tocmai ma-m ridicat de la masa dupa ce am gustat aceasta fabuloasa prajitura!:X:X:X:X Este preferata mea! Multumesc anticipat Cristinei pentru aceasta particica din rai! Fabulos:X:X:X:X Yumi!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

16 voturi

Ingrediente

  • 3 foi de cremsnit,1 litru frisca vegetala,400 ml lapte, plic budinca de vanilie,200 gr si 6 linguri zahar praf
  • 4 linguri zahar tos,3 plicuri zahar vanilat
  • 4 plicuri intaritor de frisca,1 lingura zeama de lamaie, borcan dulceata de capsuni

Raporteaza reteta

Retete
de cristina i.
Salata cu paste

Salata cu paste

Pastele fainoase pot avea orice forma,mie imi plac mai mult spiralele acelea care sunt in mai multe

11 voturi    4 comentarii
15 min
Salate reci
Kaly Tort

Kaly Tort

Se prajesc alunele, se piseaza si se pun in tava unsa cu putina margarina. Se pregateste blatul:

12 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi
Primola

Primola

Se pregateste blatul: se bat 6 albusuri spuma cu 6 linguri de zahar, se adauga galbenusurile pe rand

9 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Crystyna (Chef de cuisine)

E foarte bun cu dulceaţa de căpşuni!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tarta cu mere