autor:

Fara foto

» » Prajituri

Cremsnit

Autor: Miky (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Miky (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2009

Ingrediente
600g faina, 250 g margarina, 250 g smantana, sare - pentru aluat 1 l lapte dulce, vanilie, 8 oua, 350 g zahar, 150 g faina - pentru crema

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se pune faina si putina sare intr-un vas adanc, se face o adancitura in faina si se adauga smantana. 1/2 din cantitatea de margarina se inmoaie pe foc, si se adauga peste faina si se framanta un aluat tare, care se lasa la rece pentru o ora. Se scoate si se amesteca cu restul de margarina, se impatureste si se mai lasa la rece o ora, dupa care se imparte in 4 parti egale, se intind foi groase de 1 cm., care se coc pe fundul unei tavi presarate cu faina. Cat timp se coc foile, aluatul se tine la rece. Foile coapte se pastreaza pe un platou, pana cand se prepara crema. Laptele se clocoteste, se trage cratita de pe foc si se pune vanilie. Se sparg 5 oua intr-un vas si se bat spuma cu 3 galgenusuri, pana cand devin ca o crema spumoasa. Se pune zaharul, se continua operatia, apoi se toarna faina, in ploaie. Se pune un praf de sare si se adauga laptele cald, amestecand incet ca sa nu se taie ouale. Se pune cratita cu crema pe foc, se amesteca incet. Cand arata ca o smantana groasa, se lasa sa se raceasca. Se foloseste numai rece, dupa ce au fost adaugate cele 3 albusuri ramase batute spuma tare. Se pune crema in strat gros intre 2 foi, rezultand 2 prajituri, se lasa pe platouri separate si se taie abia a 2-a zi, cand foile se inmoaie usor si nu se sfarama. Prajitura se serveste taiata patrate mari, pudrata cu zahar farin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cremsnit gustos

Cremsnit gustos

Se bat albusurile spuma tare cu zaharul pana devine lucioasa, se adauga pe rand galbenusurile si

6 voturi    2 comentarii
45 min
Prajituri
Cremsnit

Cremsnit

Se topeste pe foc mic margarina cu zaharul si 4 linguri de lapte. Se separa ouale iar galbenusurile

19 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    Foarte bun !

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 600g faina
  • 250 g margarina
  • 250 g smantana
  • sare - pentru aluat 1 l lapte dulce
  • vanilie
  • 8 oua
  • 350 g zahar
  • 150 g faina - pentru crema

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Foarte bun !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Kremschnitt