autor:

Fara foto

» » Prajituri

Cremsnit

Autor: Miky (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Miky (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2009

Ingrediente
600g faina, 250 g margarina, 250 g smantana, sare - pentru aluat 1 l lapte dulce, vanilie, 8 oua, 350 g zahar, 150 g faina - pentru crema

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se pune faina si putina sare intr-un vas adanc, se face o adancitura in faina si se adauga smantana. 1/2 din cantitatea de margarina se inmoaie pe foc, si se adauga peste faina si se framanta un aluat tare, care se lasa la rece pentru o ora. Se scoate si se amesteca cu restul de margarina, se impatureste si se mai lasa la rece o ora, dupa care se imparte in 4 parti egale, se intind foi groase de 1 cm., care se coc pe fundul unei tavi presarate cu faina. Cat timp se coc foile, aluatul se tine la rece. Foile coapte se pastreaza pe un platou, pana cand se prepara crema. Laptele se clocoteste, se trage cratita de pe foc si se pune vanilie. Se sparg 5 oua intr-un vas si se bat spuma cu 3 galgenusuri, pana cand devin ca o crema spumoasa. Se pune zaharul, se continua operatia, apoi se toarna faina, in ploaie. Se pune un praf de sare si se adauga laptele cald, amestecand incet ca sa nu se taie ouale. Se pune cratita cu crema pe foc, se amesteca incet. Cand arata ca o smantana groasa, se lasa sa se raceasca. Se foloseste numai rece, dupa ce au fost adaugate cele 3 albusuri ramase batute spuma tare. Se pune crema in strat gros intre 2 foi, rezultand 2 prajituri, se lasa pe platouri separate si se taie abia a 2-a zi, cand foile se inmoaie usor si nu se sfarama. Prajitura se serveste taiata patrate mari, pudrata cu zahar farin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cremsnit cu frisca

Cremsnit cu frisca

Aluatul trebuie sa fie complet decongelat. Impartim aluatul in doua si intindem pe rand, pe masa

24 voturi    13 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Crema de vanilie fiarta la foi de cremsnit - crem-patisieure

Crema de vanilie fiarta la foi de cremsnit - crem-patisieure

Intr-o oala emailata se pune la fiert laptele cu batonul de vanilie. Intr-un bol se amesteca galbenusurile

14 voturi    1 comentariu
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    Foarte bun !

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 600g faina
  • 250 g margarina
  • 250 g smantana
  • sare - pentru aluat 1 l lapte dulce
  • vanilie
  • 8 oua
  • 350 g zahar
  • 150 g faina - pentru crema

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Foarte bun !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu visine a la Camelia