Ingrediente
5 oua, 350 gr zahar, 100 gr amidon, 1L lapte, vanilie, 200 gr unt/margarina, -Foile cumparate.
Dificultate: Medie | Timp: 2h 30 min
10 voturi
Mod de preparare
-Laptele se pune la fiert cu vanilie si cand fierbe se pune crema in fir subtire, amestecand cu lingura.
-Imediat incepe sa se ingroase si se mai tine pe foc amestecand mereu.
-Cand este groasa bine, se ia de pe foc si se pune untul cubulete, amestecand pana se absoarbe.
-Crema este lucioasa si gustoasa.
-Se raceste si apoi se pastreaza in frigider preferabil cateva ore, sa se intareasca.
- Se pune intre foi , se ambaleaza bine in folie de Al si la frigider.
-La servire se pudreaza cu zahar. se taie foarte bine .
-Foaia de sus se poate coace si apoi sfarama deasupra cremei ca sa fie mai usor la mancat.
Recipe by Neta.
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010
Foarte bun!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010
Imi place tare mult...
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010
Un deliciu.