autor:

Florina

» » Prajituri

Cremsnit

Autor: Florina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 octombrie 2010

Ingrediente
-8 oua,, -1 litru de lapte,, -1 pachet margarina Rama,, -300 g zahar,, -10 linguri de faina,, -5 plicuri zahar vanilat.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

19 voturi

Mod de preparare

Se topeste pe foc mic margarina cu zaharul si 4 linguri de lapte. Se separa ouale iar galbenusurile se freaca ca la maioneza si se adauga peste compozitia cu margarina dar dupa recirea acesteia. Se Adauga faina si laptele rece amestecand continu. Se bat albusurile spuma dupa care se pune zaharul vanilat. Se pune totul intr-un vas mai mare si se amesteca cu lingura de lemn de sus in jos,incet. Se unge o tava cu ulei,se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia. Se coace la foc potrivit 45 min,iar ultimele 5 minute se da focul mai tare sa se rumeneasca.
Se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
cremsnit cu stafide

cremsnit cu stafide

aluatul pt foi ouale, uleiul,smintina,se amesteca se pune atita faina cit sa rezulte un aluat

12 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Cremsnit rapid si simplu de preparat

Cremsnit rapid si simplu de preparat

Se pregateste crema astfel : -din cantitatea totala de lapte (pasteurizat=gata fiert) se opresc

62 voturi    20 comentarii
35 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Emilia Luca , 26 martie 2014

    asta e reteta de prajitura desteapta nu e cremsnit !

  • Petruta_Stanescu

    Petruta_Stanescu (Maestru bucatar) , 26 decembrie 2013

    imi place e usoara,fara foi

  • Fara foto

    Petruta Stanescu , 26 decembrie 2013

    e f. usoara reteta dar fara foi de cresmit?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

      Foarte bun!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2010

      Usor de facut,cu mici modificari fac si eu la fel........*****

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2010

      Imi place reteta ta, e mai usor de facut!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

19 voturi

Ingrediente

  • -8 oua,
  • -1 litru de lapte,
  • -1 pachet margarina Rama,
  • -300 g zahar,
  • -10 linguri de faina,
  • -5 plicuri zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Retete
de Florina
Tarta cu fructe Florina

Tarta cu fructe Florina

Aluatul se lasa la dezghetat si apoi se desface. Galbenusurile, zaharul tos si cel vanilat se mixeaza

4 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort cu crema de zahar ars si mere Florina

Tort cu crema de zahar ars si mere Florina

Crema de zahar ars: Se caramelizeaza intr-o cratita 150 gr zahar si dupa ce a prins culoarea maronie

21 voturi    13 comentarii
2h
Torturi
Bulgarasi cu crema ( Lapte de pasare )

Bulgarasi cu crema ( Lapte de pasare )

Laptele se pune la fiert cu 100 g de zahar si 1 plic zahar vanilat. Intre timp ouale se separa si

10 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Spume si creme dulci

Petruta_Stanescu (Maestru bucatar)

imi place e usoara,fara foi

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Mini prajiturele cu merisoare si nuci