autor:

Alice Ciobanu

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Cremsnit

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 august 2012

Ingrediente
un pachet de foi de cremsnit, , pentru crema:, 8 galbenusuri, 300 gr zahar, 1 litru lapte, 5 linguri faina, 1 pastaie vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Foile le puteti face in casa sau le puteti folosi cu incredere pe cele de la dr. oetcker. Eu am primit un pachet si chiar sunt mai mult decat ok. Asa ca...avand gata preparate foile...am facut numai crema.
Intr-o cratita am pus pe foc laptele cu semintele de la pastaia de vanilie. Cand a dat in clocot am pus un capac, am stins focul si am lasat 30 min la infuzat. Intre timp, separi ouale. Galbenusurile le freci bine de tot cu zaharul pana ce se transforma intr-o crema densa si spumoasa. Apoi adaugi in crema faina alternand cu laptele turnat in fir subtire.
Pui totul pe foc si amesteci incet si sigur, invartind mereu si luand de pe fund, pentru a nu se prinde. cand crema s-a ingrosat, o lasi la racit.
Dupa ce s-a racit complet o pui in strat gros, nivelat, intre cele doua foi de cremsnit.
Lasi peste noapte si servesti pudrat cu zahar alb.
Pofta buna! Atat de simplu... si atat de bun. Sunt happy azi!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
cremsnit cu stafide

cremsnit cu stafide

aluatul pt foi ouale, uleiul,smintina,se amesteca se pune atita faina cit sa rezulte un aluat

12 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Cremsnit cu biscuiti si banane

Cremsnit cu biscuiti si banane

Se pun toate ingredienetle pentru sirop intr-o cratita mica si se aduc la puctul de fierbere apoi

16 voturi    5 comentarii
10 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2012

    Ce bun este !!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2012

    O minunatie...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 august 2012

    Alice e un deliciu. Asa fac si eu crema, cu deosebirea ca adaug si albusurile batute spuma, pe care le incorporez in crema cand aceasta este calduta.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • un pachet de foi de cremsnit
  • pentru crema:
  • 8 galbenusuri
  • 300 gr zahar
  • 1 litru lapte
  • 5 linguri faina
  • 1 pastaie vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Floare de colt (Chef de cuisine)

Ce bun este !!!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Negresa (de post)