autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Cremsnit

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 martie 2013

Ingrediente
3 foi de cremsnit din comert, sau 1 pachet de aluat frantuzesc, ulei de canolla sau unt topit, 500 gr de smantana de frisca, 21/2 pahar de lapte, 2 budinci de vanilie, esenta de vanilie, zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Aluatul se taie in trei foi si fiecare foaie se intinde pana la grosimea de 1/2 de cm, se pune intr-o tava de cuptor tapetata cu pergament si unsa bine cu unt sau ulei si se coc la 180 de grade 30 de minute pana foile sunt putin rumenite si crocante.



Crema - se pun in oala mixerului budincile, laptele si smantana, esenta de vanilie si se mixeaza bine pana capatam o crema tare si spumoasa.

Se pune prima foaie pe un platou. Se pune o parte de crema, se niveleaza pe toata suprafata dupa care se pot adauga fructe de padure daca doriti. Se pune cealalta foaie, se pune restul de crema si se pune ultima foaie. Se presara cu zahar vanilat sau se poate unge cu o glazura alba. Se apasa putin ca foile sa intre in crema si se lasa la rece ptr cateva ore inainte de servire.

Glazura alba - se amesteca 2 pahare de zahar pudra cu un albus pana devine o pasta alba care se poate unge cu o periuta pe ultima foaie.

Prajitura usoara si foarte gustoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cremsnit cu patratele

Cremsnit cu patratele

Am cumparat niste produse de patiserie, la punga (12 bucati), destul de moi si cu o structura interesanta,

18 voturi    14 comentarii
10 min
Prajituri
Cremsnit cu frisca

Cremsnit cu frisca

Aluatul trebuie sa fie complet decongelat. Impartim aluatul in doua si intindem pe rand, pe masa

23 voturi    13 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 3 foi de cremsnit din comert
  • sau 1 pachet de aluat frantuzesc
  • ulei de canolla sau unt topit
  • 500 gr de smantana de frisca
  • 21/2 pahar de lapte
  • 2 budinci de vanilie
  • esenta de vanilie
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Tiramisu