autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Cremsnit

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 martie 2013

Ingrediente
3 foi de cremsnit din comert, sau 1 pachet de aluat frantuzesc, ulei de canolla sau unt topit, 500 gr de smantana de frisca, 21/2 pahar de lapte, 2 budinci de vanilie, esenta de vanilie, zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Aluatul se taie in trei foi si fiecare foaie se intinde pana la grosimea de 1/2 de cm, se pune intr-o tava de cuptor tapetata cu pergament si unsa bine cu unt sau ulei si se coc la 180 de grade 30 de minute pana foile sunt putin rumenite si crocante.



Crema - se pun in oala mixerului budincile, laptele si smantana, esenta de vanilie si se mixeaza bine pana capatam o crema tare si spumoasa.

Se pune prima foaie pe un platou. Se pune o parte de crema, se niveleaza pe toata suprafata dupa care se pot adauga fructe de padure daca doriti. Se pune cealalta foaie, se pune restul de crema si se pune ultima foaie. Se presara cu zahar vanilat sau se poate unge cu o glazura alba. Se apasa putin ca foile sa intre in crema si se lasa la rece ptr cateva ore inainte de servire.

Glazura alba - se amesteca 2 pahare de zahar pudra cu un albus pana devine o pasta alba care se poate unge cu o periuta pe ultima foaie.

Prajitura usoara si foarte gustoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cremes(cremsnit) ca la mama acasa

Cremes(cremsnit) ca la mama acasa

Prima data facem foile amestecand foarte bine faina cu margarina si untura. Adaugam smantana si sarea

36 voturi    5 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Cremsnit cu biscuiti si banane

Cremsnit cu biscuiti si banane

Se pun toate ingredienetle pentru sirop intr-o cratita mica si se aduc la puctul de fierbere apoi

16 voturi    5 comentarii
10 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 3 foi de cremsnit din comert
  • sau 1 pachet de aluat frantuzesc
  • ulei de canolla sau unt topit
  • 500 gr de smantana de frisca
  • 21/2 pahar de lapte
  • 2 budinci de vanilie
  • esenta de vanilie
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

11 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Clatite cu buline Clatite cu buline

Într-un bol vom pune făină, adăugăm sarea și amestecăm. Peste acestea punem ouăle după care continuăm să amestecăm

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Gem asortat din piersici, caise si nectarine Gem asortat din piersici, caise si nectarine

Se spală piersicile, caisele și nectarinele. Fructele mele au fost răscoapte, iar pielița s-a deshidratat ușor, așa că am ales

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Poale in brau