autor:

kok miori

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Cremsnit cu foi de pandispan

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 septembrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 septembrie 2018

Ingrediente
ptr 3 foi de pandispan, 9 oua, 9 linguri de zahar, 9 linguri de faina, 3 linguri de ulei, 1 praf de copt, 1 praf de zahar vanilat, , ptr crema, 3-4 oua, 1 pahar de zahar, 3/4 pahar de corn flour-amidon de porumb, 1 litru lapte, 1 pastaie de vanilie sau esenta de vanilie, zahar vanilat sau viermisori de ciocolata., 250 ml smantana de frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

1 vot

Mod de preparare



Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa la culoare, adaugam 1 lingura de ulei si mai amestecam usor si 3 linguri de faina cu 1 lingurita praf de copt.

Pe o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, turnam compozitia si coacem la 180 de grade C, 12-15 minute, pana pandispanul se rumeneste usor.

La fel se pregatesc celelalte foi si se lasa deoparte.



Intr-o oala punem la fiert 3 pahare de lapte cu 1 pahar de zahar si pastaia de vanilie desfacuta,daca folosim esenta, o punem numai dupa ce crema se raceste.

Intr-un bol amestecam galbenusurile cu amidon si cu 1 pahar lapte pana este o compozitie omogena, adaugam din laptele fierbinte, dar nu fiert, 1-2 linguri, amestecam bine si adaugam compozitia cu oua inapoi in laptele fierbinte si amestecam repede pe foc potrivit pana crema se intareste.

Se lasa la racit in frigider in alt bol.

Smantana de frisca incepem s-o batem, cand crema s-a racit bine -trebuie sa fie o frisca tare care se amesteca cu crema in trepte pana devine omogena.

Se pune ofoaie de pandispan intr-un pirex adanc se toarna o treime din crema si se niveleaza, se pune a doua foaie o treime de crema si dupa aceea a treia foaie si ultima parte de crema se niveleaza bine si se presara cu zahar vanilat sau ornamente de ciocolata. Se mentine o noapte in frigider pana se serveste.

Usoara si gustoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu foi de pandispan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu gem

Prajitura cu gem

Se amesteca toate ingredientele si se da la cuptor 30-45 de minute la foc moderat(folositi ca masura

6 voturi    1 comentariu
50 min
Prajituri
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Incepem prin a pune hartie cerata in tava de copt. Untul impreuna cu zaharul il mixam 2 min, apoi

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

1 vot

Ingrediente

  • ptr 3 foi de pandispan
  • 9 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 9 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de zahar vanilat
  • ptr crema
  • 3-4 oua
  • 1 pahar de zahar
  • 3/4 pahar de corn flour-amidon de porumb
  • 1 litru lapte
  • 1 pastaie de vanilie sau esenta de vanilie
  • zahar vanilat sau viermisori de ciocolata.
  • 250 ml smantana de frisca

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de ciocolata