Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa.

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa
Cremsnit cu foi de pandispan

Ingrediente

  • ptr 3 foi de pandispan
  • 9 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 9 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de zahar vanilat
  • ptr crema
  • 3-4 oua
  • 1 pahar de zahar
  • 3/4 pahar de corn flour-amidon de porumb
  • 1 litru lapte
  • 1 pastaie de vanilie sau esenta de vanilie
  • zahar vanilat sau viermisori de ciocolata.
  • 250 ml smantana de frisca

Mod de preparare

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa la culoare, adaugam 1 lingura de ulei si mai amestecam usor si 3 linguri de faina cu 1 lingurita praf de copt.

Pe o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, turnam compozitia si coacem la 180 de grade C, 12-15 minute, pana pandispanul se rumeneste usor.

La fel se pregatesc celelalte foi si se lasa deoparte.

Intr-o oala punem la fiert 3 pahare de lapte cu 1 pahar de zahar si pastaia de vanilie desfacuta,daca folosim esenta, o punem numai dupa ce crema se raceste.

Intr-un bol amestecam galbenusurile cu amidon si cu 1 pahar lapte pana este o compozitie omogena, adaugam din laptele fierbinte, dar nu fiert, 1-2 linguri, amestecam bine si adaugam compozitia cu oua inapoi in laptele fierbinte si amestecam repede pe foc potrivit pana crema se intareste.

Se lasa la racit in frigider in alt bol.

Smantana de frisca incepem s-o batem, cand crema s-a racit bine -trebuie sa fie o frisca tare care se amesteca cu crema in trepte pana devine omogena.

Se pune ofoaie de pandispan intr-un pirex adanc se toarna o treime din crema si se niveleaza, se pune a doua foaie o treime de crema si dupa aceea a treia foaie si ultima parte de crema se niveleaza bine si se presara cu zahar vanilat sau ornamente de ciocolata. Se mentine o noapte in frigider pana se serveste.

Usoara si gustoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise