autor:

kok miori

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Cremsnit cu foi de pandispan

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 septembrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 septembrie 2018

Ingrediente
ptr 3 foi de pandispan, 9 oua, 9 linguri de zahar, 9 linguri de faina, 3 linguri de ulei, 1 praf de copt, 1 praf de zahar vanilat, , ptr crema, 3-4 oua, 1 pahar de zahar, 3/4 pahar de corn flour-amidon de porumb, 1 litru lapte, 1 pastaie de vanilie sau esenta de vanilie, zahar vanilat sau viermisori de ciocolata., 250 ml smantana de frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

1 vot

Mod de preparare



Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa la culoare, adaugam 1 lingura de ulei si mai amestecam usor si 3 linguri de faina cu 1 lingurita praf de copt.

Pe o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, turnam compozitia si coacem la 180 de grade C, 12-15 minute, pana pandispanul se rumeneste usor.

La fel se pregatesc celelalte foi si se lasa deoparte.



Intr-o oala punem la fiert 3 pahare de lapte cu 1 pahar de zahar si pastaia de vanilie desfacuta,daca folosim esenta, o punem numai dupa ce crema se raceste.

Intr-un bol amestecam galbenusurile cu amidon si cu 1 pahar lapte pana este o compozitie omogena, adaugam din laptele fierbinte, dar nu fiert, 1-2 linguri, amestecam bine si adaugam compozitia cu oua inapoi in laptele fierbinte si amestecam repede pe foc potrivit pana crema se intareste.

Se lasa la racit in frigider in alt bol.

Smantana de frisca incepem s-o batem, cand crema s-a racit bine -trebuie sa fie o frisca tare care se amesteca cu crema in trepte pana devine omogena.

Se pune ofoaie de pandispan intr-un pirex adanc se toarna o treime din crema si se niveleaza, se pune a doua foaie o treime de crema si dupa aceea a treia foaie si ultima parte de crema se niveleaza bine si se presara cu zahar vanilat sau ornamente de ciocolata. Se mentine o noapte in frigider pana se serveste.

Usoara si gustoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu foi de pandispan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

1 vot

Ingrediente

  • ptr 3 foi de pandispan
  • 9 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 9 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de zahar vanilat
  • ptr crema
  • 3-4 oua
  • 1 pahar de zahar
  • 3/4 pahar de corn flour-amidon de porumb
  • 1 litru lapte
  • 1 pastaie de vanilie sau esenta de vanilie
  • zahar vanilat sau viermisori de ciocolata.
  • 250 ml smantana de frisca

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu prune