autor:

Timea

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Cremsnit cu frisca

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2013

Ingrediente
400 gr foietaj congelat, 500 ml lapte, 2 linguri faina, 2 linguri amidon, 4 galbenusuri, 4 linguri zahar, 1/2 pastaie de vanilie, 2 plicuri zahar vanilat, 250 gr frisca lichida indulcita

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

23 voturi

Mod de preparare

Aluatul trebuie sa fie complet decongelat.
Impartim aluatul in doua si intindem pe rand, pe masa tapetata cu faina, doua foi pe care le coacem in cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de aprox 12 minute.
Crema: intr-un vas (care urmeaza a fi pus pe foc) frecam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam faina si amidonul si treptat laptele. Amestecam pana se omogenizeaza, adaugam vanilia despicata in doua, apoi punem pe foc mic si lasam pana se ingroasa ca o budinca. Amestecam mereu pt a nu se prinde de fundul vasului. Cand s-a ingrosat luam de pe foc, scoatem pastaia de vanilie si adaugam zaharul vanilat (nu mi s-a parut suficient de aromata doar cu pastaia de vanilie).
Lasam cateva minute sa se raceasca un pic (nu trebuie sa fie rece) apoi intindem crema peste prima foaie.
Frisca o mixam pana obtinem consistenta dorita si dupa ce s-a racit crema o intidem peste crema.
Asezam a doua foaie si apasam usor cu palmele sa se lipeasca de frisca, apoi o pudram cu zahar pudra.
Dam prajitura la rece minim o ora inainte de servire, asta daca aveti rabdare, eu nu am avut si am taiat atunci imediat si am mancat 2 felii :).
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Peste visinile fara sambur se pun 2 lg de zahar si se lasa pana faci compozitia. Untul il bati spuma,

0 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Minciunele

Minciunele

Faina sa fie calda. Se pune in lapte si smantana si apa calduta drojdia sa se dizolve. Se pune si

17 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aurica Nedelcu , 05 august 2015

    va multumim,,,este foarte buna si eu o fac mereu

  • Fara foto

    Aurelia Boncut , 17 iulie 2015

    ACEASTA RETETA O FAC TOT MEREU http://www.bucatareselevesele.ro/retete-culinare/panificatie-si-patiserie/reteta-foi-cremsnit-cremes.html

  • Fara foto

    Aurelia Boncut , 17 iulie 2015

    Iti dau o reteta f f f buna pentru foi de cremsit : 14 linguri faina, 4 linguri ulei, 2 oua, 4 linguri lapte, putina sare, putin bicarbonat de sodiu stins cu otet sau zeama de lamaie. Se face aluatu si se intinde subtire pe toata masa, apoi se amesteca separat 7 linguri faina cu 7 linguri ulei se amesteca bine apoi se presara uniform pe foaia intinsa se ruleaza se lasa sa stea putin apoi se inparte in 2 si se fac 2 foi care se coc pe dosul tavi. Pofta buna!

    • Fara foto

      Ioana Stefanescu , 27 mai 2015

      Se adauga la budinca de galbenusuri si albusurile batute spuma,chiar dupa ce s-au luat de pe foc.Am aflat asta de la un cofetar profesionist

    • Fara foto

      Alexandrina Albu , 26 aprilie 2015

      Si ce facem cu albușurile? Nu cumva se bat separat si se încorporează in budinca?

    • Fara foto

      Colita Mariana , 23 februarie 2015

      Sora mamei mele facea si foile ,am facut si eu acum multi ani,nu mai am reteta,era ceva cu untura,daca stiti cumva reteta,va rog s o publicati pentru ca era f buna.Reteta dvs desigur!

    • Fara foto

      Ana Enache , 29 iulie 2014

      Arata foarte bine,cred ca am sa o incerc si eu

    • Fara foto

      Mindru Doina , 22 februarie 2014

      pare buna rau ..o sa incerc si eu

    • Fara foto

      Mihaela Grapa , 21 februarie 2014

      cred ca e un deliciu mmmmm

    • Fara foto

      Egidio Sperotto , 18 februarie 2014

      INTERESANTA..

    • Fara foto

      Adéla Dobre Magyar , 22 decembrie 2013

      O sa fac de Craciun, arata minunat si cred ca e si foarte buna.Cindva se gasea la cofetarii,Multumesc.

    • Fara foto

      Roua Save , 11 noiembrie 2013

      mmm ma mir ca au mai ramas pentru poza :)

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 16 martie 2013

      Waw...cat de bun trebuie sa fie !!! De la mine ai * * * * * bravo !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

23 voturi

Ingrediente

  • 400 gr foietaj congelat
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 gr frisca lichida indulcita

Raporteaza reteta

Retete
de Timea
Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam

11 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort de biscuiti cu budinca

Tort de biscuiti cu budinca

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Laptele se

10 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Torturi
Placinta de cartofi si ceapa

Placinta de cartofi si ceapa

E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii! - se curata ceapa

22 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ioana Stefanescu

Se adauga la budinca de galbenusuri si albusurile batute spuma,chiar dupa ce s-au luat de pe foc.Am aflat asta de la un cofetar profesionist

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Inghetata falsa