Am cumparat niste produse de patiserie, la punga (12 bucati), destul de moi si cu o structura interesanta, aveau patratele pe ambele parti, dar nu stiu cum le spune. La gust erau ca o foaie de prajitura si erau frumoase. Mi-au prins numai bine cand a trebuit sa incropesc un desert rapid si interesant.
Asezati 6 bucati de chestii din alea cu patratele pe un platou, astfel incat sa formati un dreptunghi.
Puneti intr-un castron laptele rece, praful de cremes si amestecati energic cu telul sau cu un mixer 3 minute.
Distribuiti crema peste foi, aplatizati-o uniform cu o spatula, apoi asezati al doilea rand de foi cu patratele si presati uniform indreptand marginile cu spatula.
Preparati glazura din 200 ml apa clocotita, 2 linguri de zahar si plicul de glazura (conform indicatiilor de pe plic) si turnati-o asa calda peste prajitura. Decorati cu fructe din dulceata (visine, mure, cirese, capsuni, etc) sau cu fructe proaspete (kiwi, caise, boabe de struguri, felii de banana) apoi dati prajitura la rece.
Taiati prajitura in patrate sau triunghiuri, dupa preferinta. Este bine sa aveti in casa cate unul-doua pachete de praf de cremsnit, foi de prajitura, piscoturi, fructe, un plic de glazura, pentru ca nu se stie niciodata cand aveti nevoie de un dulce super-rapid. Mai mult a durat sa postez reteta decat sa o prepar. Pofta buna.
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganacheIntr-o craticioara, punem 3-4 linguri de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt.
Supa crema de ciuperciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii