autor:

Doina  Varga

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Cremsnit cu patratele

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iulie 2010

Ingrediente
1 pachet (300 g) produse de patiserie in patratele, 1 cutie praf de cremsnit, 750 ml lapte fiert si sau pasteurizat, 1 plic glazura de tort rosie sau alba, cateva fructe din dulceata pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

18 voturi

Mod de preparare

Am cumparat niste produse de patiserie, la punga (12 bucati), destul de moi si cu o structura interesanta, aveau patratele pe ambele parti, dar nu stiu cum le spune. La gust erau ca o foaie de prajitura si erau frumoase. Mi-au prins numai bine cand a trebuit sa incropesc un desert rapid si interesant.
Asezati 6 bucati de chestii din alea cu patratele pe un platou, astfel incat sa formati un dreptunghi.
Puneti intr-un castron laptele rece, praful de cremes si amestecati energic cu telul sau cu un mixer 3 minute.
Distribuiti crema peste foi, aplatizati-o uniform cu o spatula, apoi asezati al doilea rand de foi cu patratele si presati uniform indreptand marginile cu spatula.
Preparati glazura din 200 ml apa clocotita, 2 linguri de zahar si plicul de glazura (conform indicatiilor de pe plic) si turnati-o asa calda peste prajitura. Decorati cu fructe din dulceata (visine, mure, cirese, capsuni, etc) sau cu fructe proaspete (kiwi, caise, boabe de struguri, felii de banana) apoi dati prajitura la rece.
Taiati prajitura in patrate sau triunghiuri, dupa preferinta. Este bine sa aveti in casa cate unul-doua pachete de praf de cremsnit, foi de prajitura, piscoturi, fructe, un plic de glazura, pentru ca nu se stie niciodata cand aveti nevoie de un dulce super-rapid. Mai mult a durat sa postez reteta decat sa o prepar. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu patratele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pandispan cu nectarine

Pandispan cu nectarine

Spalam si taiem cubulete mici nectarinele, separam albusul de galbenus. Albusul se bate spuma tare,

3 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura '' Lambada

Prajitura '' Lambada "

Blatul se face astfel: Se separa albusul de galbenus si albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi

31 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2013

    Sunt foarte utile wafele, mereu fac cate un desert rapid, ne plac mult. Cel mai repede le pregatesc cu un pireu de fructe: mere, banane si biscuiti, apoi le ung si pun scortisoara.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    Rapid si bun !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    Foarte bune gofrele( tot din comert), mai fac uneori rapid cu dulceata atunci cand vreau ceva dulce, daca mai am si frisca este un deliciu!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 03 august 2010

      Draga Doina Intradevar e minunata prajitura ta si patiseriile care le-ai cumparat se cheama vafle belgiene si se folosesc la inghetata sau in genul painchecs. Este o rezolvare atunci cind na-i chef sau timp sa pregatesti prajitura. Eu cumpar foi de cremsnit dar crema o fac singura.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      O ideie minunata ! o prajiturica pe cat de rapida pe atat de gustoasa ! Felicitari !*****

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      Gofrele astea te scot din incurcatura, daca ai si praful de cremsnit la indemana. Rapid si gustos!

    • Dana Saila( Salwa Nabhani)

      Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 01 august 2010

      Ca e vafa,ca e gofre, Doina Varga a dat lovitura iar cu o reteta dulce si delicioasa. Felicitari Doina! Am salvat reteta pentru ca si aici se gasesc"Gratarele",loooool))))...si mi-ai dat o idee nemaipomenita cu desertul asta! Cu crema de cremsnit e mai greu dar...important e ca am gratarele.....))))))

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 01 august 2010

      Nu e cremsnit,dar e o idee f.buna.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 01 august 2010

      Multumesc pentru raspunsuri. Acum, ca mi-ati scris cum se numesc, mi-am adus aminte. :) Cred ca desertul se numeste Vafe sau gofre cu crema de cremsnit. :)

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

      buna idee

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

      Felicitari! Arata minunat.Cred ca este o prajitura foarte, foarte apetisanta. Dar nu e cremsnit.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

      Doina ai cumparat gofre.Este un desrt ca provine din Belgia,de acolo si denumirea de gofre Belgiene.Sunt tare bune,iar combinatia ta este delicioasa.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

      Ideea ta e foarte bună, ca întotdeauna! Cred ca sunt vafe sau gofre. Uite ce scrie pe net: "Vafele sunt produse făinoase, preparate din aluat fluid, obţinut din făină, grăsimi, zahăr, lapte, ouă şi afânători chimici, la care modelarea şi coacerea se fac în forme închise. Ele sunt caracterizate printr-o porozitate foarte dezvoltată, o structură rigidă şi se prezintă sub formă de foi sau diferite formate de alveole (păhărele, scoici etc.) care se decupează din foaie."(http://www.anamob.ro/panif/vafe.shtml) In DEX online scrie: VAFĂ, vafe, s.f. Semipreparat industrial, ca o gofră subțire și uscată, utilizat ca strat de napolitană, înveliș de nuga, de alviță, sub formă de cornete de înghețată etc.; din engl. wafer; sin. (înv.) vafelă, din. germ. Waffel. – V. gofră. Adelina

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

      Interensanta prajitura ta,rapid si usor........

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

18 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet (300 g) produse de patiserie in patratele
  • 1 cutie praf de cremsnit
  • 750 ml lapte fiert si sau pasteurizat
  • 1 plic glazura de tort rosie sau alba
  • cateva fructe din dulceata pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

130 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Sunt foarte utile wafele, mereu fac cate un desert rapid, ne plac mult. Cel mai repede le pregatesc cu un pireu de fructe: mere, banane si biscuiti, apoi le ung si pun scortisoara.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu branza si visine Prajitura turnata cu branza si visine

Ouale, sarea si zaharul se mixeaza. Se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Choux a la framboise Choux a la framboise

Choux: Se pun la fiert apa cu untul și un praf de sare. Când fierbe apa, se adaugă făina (cernută) toată odată, se amestecă

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Dulciuri diverse
Mini tarte cu fructe