autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Cremsnit frantuzesc

Autor: ELENA ZAHARIA (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 30 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ELENA ZAHARIA (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 30 noiembrie 2006

Ingrediente
Foi:, •380 gr.faina, •150 gr.unt(margarina), •3 linguri zahar, •4 linguri smantana, •1 lingurita amoniac stins cu otet sau lamaie, Crema:, •200 gr.zahar, •5 linguri rase faina, •5 galbenusuri, •400 ml lapte, •250 gr.unt, •zahar vanilat, coaja rasa de portocala, •2 linguri cacao,

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

56 voturi

Mod de preparare

Pentru foi: Se face un aluat din toate ingredientele, se imparte in trei parti si se fac foi care se coc pe dosul tavii la foc potrivit pana se rumenesc putin (se intind direct pe tava).

Pentru crema: Se amesteca galbenusurile cu zaharul, treptat se adauga laptele si faina. Se pune vasul pe aburi si se amesteca incontinuu, pana se ingroasa (se vede fundul vasului cand se amesteca).
Se lasa sa se raceasca, se adauga aromele si untul batut spuma.
Se aseaza jumatate din crema pe prima foaie, iar cealalta jumatate se amesteca cu cacao si se aseaza pe a doua foaie, peste crema de cacao se aseaza foaia a treia. Se da la rece. Cand se taie se pudreaza cu zahar pudra si cu ciocolata rasa.
Este delicioasa
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit frantuzesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rafaello

Rafaello

zaharul se pune la fiert cu apa pana se formeaza un sirop gros. se face proba cu picatura de sirop

29 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Mozaic din blat

Mozaic din blat

Batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul,  apoi apa,praful de copt si faina, dupa ce le

4 voturi    2 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

    Un deliciu...

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

56 voturi

Ingrediente

  • Foi:
  • •380 gr.faina
  • •150 gr.unt(margarina)
  • •3 linguri zahar
  • •4 linguri smantana
  • •1 lingurita amoniac stins cu otet sau lamaie
  • Crema:
  • •200 gr.zahar
  • •5 linguri rase faina
  • •5 galbenusuri
  • •400 ml lapte
  • •250 gr.unt
  • •zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala
  • •2 linguri cacao

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine