autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Cremsnit frantuzesc

Autor: ELENA ZAHARIA (Bucatar)   
    Reteta postata pe: 30 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ELENA ZAHARIA (Bucatar)   
Reteta postata pe: 30 noiembrie 2006

Ingrediente
Foi:, •380 gr.faina, •150 gr.unt(margarina), •3 linguri zahar, •4 linguri smantana, •1 lingurita amoniac stins cu otet sau lamaie, Crema:, •200 gr.zahar, •5 linguri rase faina, •5 galbenusuri, •400 ml lapte, •250 gr.unt, •zahar vanilat, coaja rasa de portocala, •2 linguri cacao,

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

56 voturi

Mod de preparare

Pentru foi: Se face un aluat din toate ingredientele, se imparte in trei parti si se fac foi care se coc pe dosul tavii la foc potrivit pana se rumenesc putin (se intind direct pe tava).

Pentru crema: Se amesteca galbenusurile cu zaharul, treptat se adauga laptele si faina. Se pune vasul pe aburi si se amesteca incontinuu, pana se ingroasa (se vede fundul vasului cand se amesteca).
Se lasa sa se raceasca, se adauga aromele si untul batut spuma.
Se aseaza jumatate din crema pe prima foaie, iar cealalta jumatate se amesteca cu cacao si se aseaza pe a doua foaie, peste crema de cacao se aseaza foaia a treia. Se da la rece. Cand se taie se pudreaza cu zahar pudra si cu ciocolata rasa.
Este delicioasa
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit frantuzesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri

"Mamool"- Prajituri arabesti de Sarbatori

Intr-un bol se pun grisul cu faina si se amesteca bine cu margarina si uleiul.Se adauga zaharul,

23 voturi    7 comentarii
28h
Prajituri
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Pentru umplutura de mere: 2 kg de mere curatate de coaja se dau prin razatoarea mare si se calesc

8 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

    Un deliciu...

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

56 voturi

Ingrediente

  • Foi:
  • •380 gr.faina
  • •150 gr.unt(margarina)
  • •3 linguri zahar
  • •4 linguri smantana
  • •1 lingurita amoniac stins cu otet sau lamaie
  • Crema:
  • •200 gr.zahar
  • •5 linguri rase faina
  • •5 galbenusuri
  • •400 ml lapte
  • •250 gr.unt
  • •zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala
  • •2 linguri cacao

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
prajituri cu vanilie simplu si usor