autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Cremsnit frantuzesc

Autor: ELENA ZAHARIA (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 30 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ELENA ZAHARIA (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 30 noiembrie 2006

Ingrediente
Foi:, •380 gr.faina, •150 gr.unt(margarina), •3 linguri zahar, •4 linguri smantana, •1 lingurita amoniac stins cu otet sau lamaie, Crema:, •200 gr.zahar, •5 linguri rase faina, •5 galbenusuri, •400 ml lapte, •250 gr.unt, •zahar vanilat, coaja rasa de portocala, •2 linguri cacao,

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

56 voturi

Mod de preparare

Pentru foi: Se face un aluat din toate ingredientele, se imparte in trei parti si se fac foi care se coc pe dosul tavii la foc potrivit pana se rumenesc putin (se intind direct pe tava).

Pentru crema: Se amesteca galbenusurile cu zaharul, treptat se adauga laptele si faina. Se pune vasul pe aburi si se amesteca incontinuu, pana se ingroasa (se vede fundul vasului cand se amesteca).
Se lasa sa se raceasca, se adauga aromele si untul batut spuma.
Se aseaza jumatate din crema pe prima foaie, iar cealalta jumatate se amesteca cu cacao si se aseaza pe a doua foaie, peste crema de cacao se aseaza foaia a treia. Se da la rece. Cand se taie se pudreaza cu zahar pudra si cu ciocolata rasa.
Este delicioasa
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit frantuzesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
cosulete cu visine

cosulete cu visine

Pentru pregatirea acestei retete avem nevoie de 60 bucati forme rotunde de prajituri, asa cum vedeti

15 voturi    7 comentarii
3h
Prajituri
Prajitura cu branza

Prajitura cu branza

Se freaca untul cu zaharul si un praf de sare, se adauga oul si la sfarsit faina, se obtine un aluat

10 voturi    7 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

    Un deliciu...

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

56 voturi

Ingrediente

  • Foi:
  • •380 gr.faina
  • •150 gr.unt(margarina)
  • •3 linguri zahar
  • •4 linguri smantana
  • •1 lingurita amoniac stins cu otet sau lamaie
  • Crema:
  • •200 gr.zahar
  • •5 linguri rase faina
  • •5 galbenusuri
  • •400 ml lapte
  • •250 gr.unt
  • •zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala
  • •2 linguri cacao

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Muffins cu visine