autor:

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Cremsnit frantuzesc

Autor: ELENA ZAHARIA (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 30 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ELENA ZAHARIA (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 30 noiembrie 2006

Ingrediente
Foi:, •380 gr.faina, •150 gr.unt(margarina), •3 linguri zahar, •4 linguri smantana, •1 lingurita amoniac stins cu otet sau lamaie, Crema:, •200 gr.zahar, •5 linguri rase faina, •5 galbenusuri, •400 ml lapte, •250 gr.unt, •zahar vanilat, coaja rasa de portocala, •2 linguri cacao,

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

56 voturi

Mod de preparare

Pentru foi: Se face un aluat din toate ingredientele, se imparte in trei parti si se fac foi care se coc pe dosul tavii la foc potrivit pana se rumenesc putin (se intind direct pe tava).

Pentru crema: Se amesteca galbenusurile cu zaharul, treptat se adauga laptele si faina. Se pune vasul pe aburi si se amesteca incontinuu, pana se ingroasa (se vede fundul vasului cand se amesteca).
Se lasa sa se raceasca, se adauga aromele si untul batut spuma.
Se aseaza jumatate din crema pe prima foaie, iar cealalta jumatate se amesteca cu cacao si se aseaza pe a doua foaie, peste crema de cacao se aseaza foaia a treia. Se da la rece. Cand se taie se pudreaza cu zahar pudra si cu ciocolata rasa.
Este delicioasa
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit frantuzesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

    Un deliciu...

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

56 voturi

Ingrediente

  • Foi:
  • •380 gr.faina
  • •150 gr.unt(margarina)
  • •3 linguri zahar
  • •4 linguri smantana
  • •1 lingurita amoniac stins cu otet sau lamaie
  • Crema:
  • •200 gr.zahar
  • •5 linguri rase faina
  • •5 galbenusuri
  • •400 ml lapte
  • •250 gr.unt
  • •zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala
  • •2 linguri cacao

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu...

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Turta dulce