Se bat albusurile spuma tare cu zaharul pana devine lucioasa, se adauga pe rand galbenusurile si amidonul/faina. Aceasta crema se adauga usor si amestecand continuu in laptele fierbinte( se pune in prealabil laptele la fiert). Cand s-a ingrosat bine, se ia de pe foc si se adauga untul, se amesteca bine pana se topeste si se adauga esenta de vanilie.
Se prepara gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj, dar se topeste numai in vreo 150-200 ml apa si se adauga apoi in crema amestecand bine. Se lasa la racit dar nu complet, dupa care se pune intre foile de cremsnit.
Foaia de deasupra se taie dinainte in patrate, ca la taierea prajiturei sa nu imprastiem crema.
Se orneaza fiecare patrat cu frisca si zahar pudra vanilat.
Se lasa o zi la frigider.
E un deliciu! Pofta mare!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii