autor:

oana

» » Prajituri

cremsnit pufos

Autor: oana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
Pt. foi: 300g faina, 100 ml ulei, 100 g zahar, 30 ml lapte sau iaurt, 2 oua, 1/2 lgt. zeama de lamaie sau otet, 1/2 plic de praf de copt, 1 plic de zahar vanilinat, 1 varf de citit de sare., Pt: crema:200g zahar, 700 ml lapte, 100 g faina, 6 oua, 30 g zahar pudra cu aroma de vanilie, 1 plic de zahar vanilinat, 20 g gelatina.

Dificultate: Ridicata Timp: 5h

3 voturi

Mod de preparare

Pt foi: Bati ouale cu telul impreuna cu sarea, adaugi treptat uleiul, zaharul si zaharul vanilinat. Se pune praful de copt dizolvat in zeama de lamaie apoi faina iar la urma laptele.Dai aluatul la frigider 1 h apoi intinzi 2 foi pe care le coci pe fundul tavii de prajituri, tapetat cu hartie de copt.
Pt crema:Pui la imuiat gelatina in 50 ml apa rece.Feci galbenusurile cu zaharul, apoi cu faina si 200ml de lapte rece si torni compozitia in restul de lapte clocotind. Fierbi la foc mic amestecand continuu, pana se ingroasa crema, pe urma o lasi sa racoresca.Adaugi in crema gelatina intai inmuiata, apoi dizolvata la bain- marie, albusurile batute spuma cu zaharul vanilinat si amesteci usor.Umezesti cu apa rece tava pe care ai copt foile, torni crema si o dai la rece pentru 3 h. Scot apoi tava asezi deasupra o foaie si rastorni prajitura pe un platou. O acoperi cu cealata foaie, presezi putin, dupa care tai prajitura in patrate si o pudrezi cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "cremsnit pufos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cheesecake cu rom si cafea

Cheesecake cu rom si cafea

Blat - Se sfărâmă biscuiții și se amestecă cu zahărul pudră și cu untul topit; -

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Choux a la creme

Choux a la creme

Bati ouale intregi si albusul pana obtii o spuma.Intr-o cratita mica, pune untul, laptele, apa, zaharul

4 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

5h

3 voturi

Ingrediente

  • Pt. foi: 300g faina
  • 100 ml ulei
  • 100 g zahar
  • 30 ml lapte sau iaurt
  • 2 oua
  • 1/2 lgt. zeama de lamaie sau otet
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilinat
  • 1 varf de citit de sare.
  • Pt: crema:200g zahar
  • 700 ml lapte
  • 100 g faina
  • 6 oua
  • 30 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 plic de zahar vanilinat
  • 20 g gelatina.

Raporteaza reteta

Retete
de oana
Tort diplomat

Tort diplomat

Ouale, zaharul si laptele se amesteca pana devin ca o smantana si se dau la rece. Zeama de la compotul

35 voturi    9 comentarii
1h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni