autor:

oana

» » Prajituri

cremsnit pufos

Autor: oana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
Pt. foi: 300g faina, 100 ml ulei, 100 g zahar, 30 ml lapte sau iaurt, 2 oua, 1/2 lgt. zeama de lamaie sau otet, 1/2 plic de praf de copt, 1 plic de zahar vanilinat, 1 varf de citit de sare., Pt: crema:200g zahar, 700 ml lapte, 100 g faina, 6 oua, 30 g zahar pudra cu aroma de vanilie, 1 plic de zahar vanilinat, 20 g gelatina.

Dificultate: Ridicata Timp: 5h

3 voturi

Mod de preparare

Pt foi: Bati ouale cu telul impreuna cu sarea, adaugi treptat uleiul, zaharul si zaharul vanilinat. Se pune praful de copt dizolvat in zeama de lamaie apoi faina iar la urma laptele.Dai aluatul la frigider 1 h apoi intinzi 2 foi pe care le coci pe fundul tavii de prajituri, tapetat cu hartie de copt.
Pt crema:Pui la imuiat gelatina in 50 ml apa rece.Feci galbenusurile cu zaharul, apoi cu faina si 200ml de lapte rece si torni compozitia in restul de lapte clocotind. Fierbi la foc mic amestecand continuu, pana se ingroasa crema, pe urma o lasi sa racoresca.Adaugi in crema gelatina intai inmuiata, apoi dizolvata la bain- marie, albusurile batute spuma cu zaharul vanilinat si amesteci usor.Umezesti cu apa rece tava pe care ai copt foile, torni crema si o dai la rece pentru 3 h. Scot apoi tava asezi deasupra o foaie si rastorni prajitura pe un platou. O acoperi cu cealata foaie, presezi putin, dupa care tai prajitura in patrate si o pudrezi cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "cremsnit pufos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

5h

3 voturi

Ingrediente

  • Pt. foi: 300g faina
  • 100 ml ulei
  • 100 g zahar
  • 30 ml lapte sau iaurt
  • 2 oua
  • 1/2 lgt. zeama de lamaie sau otet
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilinat
  • 1 varf de citit de sare.
  • Pt: crema:200g zahar
  • 700 ml lapte
  • 100 g faina
  • 6 oua
  • 30 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 plic de zahar vanilinat
  • 20 g gelatina.

Raporteaza reteta

Retete
de oana
Tort diplomat

Tort diplomat

Ouale, zaharul si laptele se amesteca pana devin ca o smantana si se dau la rece. Zeama de la compotul

35 voturi    9 comentarii
1h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura Greta Garbo