autor:

oana

» » Prajituri

cremsnit pufos

Autor: oana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
Pt. foi: 300g faina, 100 ml ulei, 100 g zahar, 30 ml lapte sau iaurt, 2 oua, 1/2 lgt. zeama de lamaie sau otet, 1/2 plic de praf de copt, 1 plic de zahar vanilinat, 1 varf de citit de sare., Pt: crema:200g zahar, 700 ml lapte, 100 g faina, 6 oua, 30 g zahar pudra cu aroma de vanilie, 1 plic de zahar vanilinat, 20 g gelatina.

Dificultate: Ridicata Timp: 5h

3 voturi

Mod de preparare

Pt foi: Bati ouale cu telul impreuna cu sarea, adaugi treptat uleiul, zaharul si zaharul vanilinat. Se pune praful de copt dizolvat in zeama de lamaie apoi faina iar la urma laptele.Dai aluatul la frigider 1 h apoi intinzi 2 foi pe care le coci pe fundul tavii de prajituri, tapetat cu hartie de copt.
Pt crema:Pui la imuiat gelatina in 50 ml apa rece.Feci galbenusurile cu zaharul, apoi cu faina si 200ml de lapte rece si torni compozitia in restul de lapte clocotind. Fierbi la foc mic amestecand continuu, pana se ingroasa crema, pe urma o lasi sa racoresca.Adaugi in crema gelatina intai inmuiata, apoi dizolvata la bain- marie, albusurile batute spuma cu zaharul vanilinat si amesteci usor.Umezesti cu apa rece tava pe care ai copt foile, torni crema si o dai la rece pentru 3 h. Scot apoi tava asezi deasupra o foaie si rastorni prajitura pe un platou. O acoperi cu cealata foaie, presezi putin, dupa care tai prajitura in patrate si o pudrezi cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "cremsnit pufos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Savarine

Savarine

Blat Mixam albusurile spuma cu praful de sare. Separat, amestecam galbenusurile cu zaharul pana

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Boci Szelet (vacuta patata)

Prajitura Boci Szelet (vacuta patata)

Pornim cuptorul la 180 grade. Separam ouale , albusul de galbenus. Faina o cernem si o amestecam

3 voturi    9 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

5h

3 voturi

Ingrediente

  • Pt. foi: 300g faina
  • 100 ml ulei
  • 100 g zahar
  • 30 ml lapte sau iaurt
  • 2 oua
  • 1/2 lgt. zeama de lamaie sau otet
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilinat
  • 1 varf de citit de sare.
  • Pt: crema:200g zahar
  • 700 ml lapte
  • 100 g faina
  • 6 oua
  • 30 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 plic de zahar vanilinat
  • 20 g gelatina.

Raporteaza reteta

Retete
de oana
Tort diplomat

Tort diplomat

Ouale, zaharul si laptele se amesteca pana devin ca o smantana si se dau la rece. Zeama de la compotul

35 voturi    9 comentarii
1h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Clatite cu crema fina tartinabila cu alune