autor:

oana

» » Prajituri

cremsnit pufos

Autor: oana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
Pt. foi: 300g faina, 100 ml ulei, 100 g zahar, 30 ml lapte sau iaurt, 2 oua, 1/2 lgt. zeama de lamaie sau otet, 1/2 plic de praf de copt, 1 plic de zahar vanilinat, 1 varf de citit de sare., Pt: crema:200g zahar, 700 ml lapte, 100 g faina, 6 oua, 30 g zahar pudra cu aroma de vanilie, 1 plic de zahar vanilinat, 20 g gelatina.

Dificultate: Ridicata Timp: 5h

3 voturi

Mod de preparare

Pt foi: Bati ouale cu telul impreuna cu sarea, adaugi treptat uleiul, zaharul si zaharul vanilinat. Se pune praful de copt dizolvat in zeama de lamaie apoi faina iar la urma laptele.Dai aluatul la frigider 1 h apoi intinzi 2 foi pe care le coci pe fundul tavii de prajituri, tapetat cu hartie de copt.
Pt crema:Pui la imuiat gelatina in 50 ml apa rece.Feci galbenusurile cu zaharul, apoi cu faina si 200ml de lapte rece si torni compozitia in restul de lapte clocotind. Fierbi la foc mic amestecand continuu, pana se ingroasa crema, pe urma o lasi sa racoresca.Adaugi in crema gelatina intai inmuiata, apoi dizolvata la bain- marie, albusurile batute spuma cu zaharul vanilinat si amesteci usor.Umezesti cu apa rece tava pe care ai copt foile, torni crema si o dai la rece pentru 3 h. Scot apoi tava asezi deasupra o foaie si rastorni prajitura pe un platou. O acoperi cu cealata foaie, presezi putin, dupa care tai prajitura in patrate si o pudrezi cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "cremsnit pufos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Beghrir - clatite marocane

Beghrir - clatite marocane

Cana folosita pentru ingrediente are 240 ml. Se pune apa cu drojdia in blender si se amesteca la

4 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Vanilla Christmas Muffins

Vanilla Christmas Muffins

Se incalzeste cuptorul la 180⁰C.Se bate untul/margarina cu zaharul pana se obtine o crema, se adauga

4 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

5h

3 voturi

Ingrediente

  • Pt. foi: 300g faina
  • 100 ml ulei
  • 100 g zahar
  • 30 ml lapte sau iaurt
  • 2 oua
  • 1/2 lgt. zeama de lamaie sau otet
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilinat
  • 1 varf de citit de sare.
  • Pt: crema:200g zahar
  • 700 ml lapte
  • 100 g faina
  • 6 oua
  • 30 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 plic de zahar vanilinat
  • 20 g gelatina.

Raporteaza reteta

Retete
de oana
Tort diplomat

Tort diplomat

Ouale, zaharul si laptele se amesteca pana devin ca o smantana si se dau la rece. Zeama de la compotul

35 voturi    9 comentarii
1h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Rulada cu frisca si fructe