Ingrediente
Pt. foi: 300g faina, 100 ml ulei, 100 g zahar, 30 ml lapte sau iaurt, 2 oua, 1/2 lgt. zeama de lamaie sau otet, 1/2 plic de praf de copt, 1 plic de zahar vanilinat, 1 varf de citit de sare., Pt: crema:200g zahar, 700 ml lapte, 100 g faina, 6 oua, 30 g zahar pudra cu aroma de vanilie, 1 plic de zahar vanilinat, 20 g gelatina.
Dificultate: Ridicata | Timp: 5h
3 voturi
Mod de preparare
Pt crema:Pui la imuiat gelatina in 50 ml apa rece.Feci galbenusurile cu zaharul, apoi cu faina si 200ml de lapte rece si torni compozitia in restul de lapte clocotind. Fierbi la foc mic amestecand continuu, pana se ingroasa crema, pe urma o lasi sa racoresca.Adaugi in crema gelatina intai inmuiata, apoi dizolvata la bain- marie, albusurile batute spuma cu zaharul vanilinat si amesteci usor.Umezesti cu apa rece tava pe care ai copt foile, torni crema si o dai la rece pentru 3 h. Scot apoi tava asezi deasupra o foaie si rastorni prajitura pe un platou. O acoperi cu cealata foaie, presezi putin, dupa care tai prajitura in patrate si o pudrezi cu zahar pudra.