autor:

oana

» » Prajituri

cremsnit pufos

Autor: oana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
Pt. foi: 300g faina, 100 ml ulei, 100 g zahar, 30 ml lapte sau iaurt, 2 oua, 1/2 lgt. zeama de lamaie sau otet, 1/2 plic de praf de copt, 1 plic de zahar vanilinat, 1 varf de citit de sare., Pt: crema:200g zahar, 700 ml lapte, 100 g faina, 6 oua, 30 g zahar pudra cu aroma de vanilie, 1 plic de zahar vanilinat, 20 g gelatina.

Dificultate: Ridicata Timp: 5h

3 voturi

Mod de preparare

Pt foi: Bati ouale cu telul impreuna cu sarea, adaugi treptat uleiul, zaharul si zaharul vanilinat. Se pune praful de copt dizolvat in zeama de lamaie apoi faina iar la urma laptele.Dai aluatul la frigider 1 h apoi intinzi 2 foi pe care le coci pe fundul tavii de prajituri, tapetat cu hartie de copt.
Pt crema:Pui la imuiat gelatina in 50 ml apa rece.Feci galbenusurile cu zaharul, apoi cu faina si 200ml de lapte rece si torni compozitia in restul de lapte clocotind. Fierbi la foc mic amestecand continuu, pana se ingroasa crema, pe urma o lasi sa racoresca.Adaugi in crema gelatina intai inmuiata, apoi dizolvata la bain- marie, albusurile batute spuma cu zaharul vanilinat si amesteci usor.Umezesti cu apa rece tava pe care ai copt foile, torni crema si o dai la rece pentru 3 h. Scot apoi tava asezi deasupra o foaie si rastorni prajitura pe un platou. O acoperi cu cealata foaie, presezi putin, dupa care tai prajitura in patrate si o pudrezi cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "cremsnit pufos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mure si afine

Prajitura cu mure si afine

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf dec sare apoi cu zaharul,pana se intaresc ca bezeaua.Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu nuca si crema caramel

Prajitura cu nuca si crema caramel

Blatul: Bati spuma albusurile cu zaharul si adaugi trepatat nuca macinata, faina si praful de copt.

34 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

5h

3 voturi

Ingrediente

  • Pt. foi: 300g faina
  • 100 ml ulei
  • 100 g zahar
  • 30 ml lapte sau iaurt
  • 2 oua
  • 1/2 lgt. zeama de lamaie sau otet
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilinat
  • 1 varf de citit de sare.
  • Pt: crema:200g zahar
  • 700 ml lapte
  • 100 g faina
  • 6 oua
  • 30 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 plic de zahar vanilinat
  • 20 g gelatina.

Raporteaza reteta

Retete
de oana
Tort diplomat

Tort diplomat

Ouale, zaharul si laptele se amesteca pana devin ca o smantana si se dau la rece. Zeama de la compotul

35 voturi    9 comentarii
1h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura Noire Prajitura Noire

Punem la topit la microunde 75 g unt. Biscuiţii se zdrobesc şi se amestecă cu untul topit. Compoziţia rezultată o punem pe fundul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Paleuri cu ciocolata Paleuri cu ciocolata

Se mixează spumă untul cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Fursecuri cu gem si nuca