autor:

autor

» » Prajituri

Cremsnit

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Foi, 375-400 g aluat frantuzesc sau foi cumparate gata facute, Crema, 900 ml lapte, 115 g amidon, 6 oua, 250 g zahar, 1 lingura esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 2h

228 voturi

Mod de preparare

Foi:

Se imparte aluatul in 2 parti egale. Se intind 2 foi patrate cu latura de 25 cm. O foaie se taie in 12 dreptunghiuri egale, iar cealalta se lasa netaiata. Se coc in cuptorul incins la 190° C cam 12-15 minute.

Crema:

Intr-o cratita (de teflon daca aveti) de 2L se freaca zaharul cu ouale, amidonul si cateva linguri de lapte rece. Restul de lapte se da intr-un clocot. Se pune fierbinte peste oua amestecand continuu.Craticioara se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda de fund si sa se afume.

In momentul in care a inceput sa se ingroase se amesteca mai repede ca sa nu se formeze cocoloase. Se mai tine pe foc cateva minute, pana incep sa apara bule - adica pana incepe sa fiarba. Se ia de pe foc, se adauga vanilia si se amesteca.Intr-o tava sau o rama cu latura de 24 de cm se asambleaza cremsnitul.

Se pune foaia intreaga la fund. Se toarna crema fierbinte si se niveleaza cu o spatula sau un cutit. Deasupra se pun bucatile coapte de aluat, una langa alta. Se da la frigider cand s-a racit. Se taie a doua zi sau cand se serveste. Se poate pudra cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cremsnit cu patratele

Cremsnit cu patratele

Am cumparat niste produse de patiserie, la punga (12 bucati), destul de moi si cu o structura interesanta,

18 voturi    14 comentarii
10 min
Prajituri
Torta cu crema de vanilie si prajitura stil cremsnit

Torta cu crema de vanilie si prajitura stil cremsnit

Ptr tort- tava rotunda 26cm, ptr blatul de cremsnit tava de la cuptor. Cantitatile sunt ptr o singura

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

    O bunatate...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

    Foarte buna. E prajitura copilariei.

Dificultate

Medie

Timp

2h

228 voturi

Ingrediente

  • Foi
  • 375-400 g aluat frantuzesc sau foi cumparate gata facute
  • Crema
  • 900 ml lapte
  • 115 g amidon
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cosulete exotice cu tapioca si spuma aromata