autor:

VALENTIN LITA

» » Dulciuri diverse

CREPES SUZETTE

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Ingrediente
INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII :, - foi de clatite - 8 buc., - unt - 0.050 kg, - zahar - 0.050 kg, - suc de lamaie - 0.040 L, - suc de portocale - 0.050 L, - coaja rasa de portocale, - coaja rasa de lamaie, - lichior portocale - 0.040 L, - lichior de lamaie - 0.040 L

Dificultate: Medie Timp: 40 min

12 voturi

Mod de preparare

Se pune zaharul la caramelizat; cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga untul, cojile rase de la lamaie si portocala, apoi lichiorurile si sucurile de lamaie si portocala. Lasati sa se omogenizeze cateva minute. Introduceti apoi clatitele, una cate una, sa se imbrace in sos.Le impaturiti in trei sau in patru,le puneti pe farfurii si turnati la sfarsit sosul fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "CREPES SUZETTE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

Intr-un castron curat se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugati apoi untul moale,

42 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
tarte cu fructe

tarte cu fructe

aluatul de tarte se spumeaza grasimea cu zaharul se adauga treptat cite un ou,cind si-a dublat volumul

11 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Cred ca sunt foarte bune !

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

    reteta preparata pe EUFORIA TV.este destul de buna,merita incercata.

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 06 august 2009

    Faimoasele clatite frantuzesti,delicate si delicioase imbracate intr-un sos rafinat.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

      Rafinat si delicios !

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

      Ce bine arata! Dar si gustul e pe masura! Felicitari!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      Delicioasa este aceasta reteta.Eu le umplu cu fructe confiate,apoi torn sosul si ornez cu cateva fructe confiate.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2009

      Delicioase trebuie sa fie!

    • Fara foto

      cristi , 13 noiembrie 2008

      Foile de clatite nu se umplu cu nimic, doar se impaturesc, atat?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

12 voturi

Ingrediente

  • INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII :
  • - foi de clatite - 8 buc.
  • - unt - 0.050 kg
  • - zahar - 0.050 kg
  • - suc de lamaie - 0.040 L
  • - suc de portocale - 0.050 L
  • - coaja rasa de portocale
  • - coaja rasa de lamaie
  • - lichior portocale - 0.040 L
  • - lichior de lamaie - 0.040 L

Raporteaza reteta

Retete
de VALENTIN LITA
RULOURI DE COD LA CUPTOR

RULOURI DE COD LA CUPTOR

Doua fileuri de cod se aplatizeaza usor, se condimenteaza cu amestecul pentru peste. Spanacul proaspat

8 voturi    4 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
FRIGARUI MUNTENESTI

FRIGARUI MUNTENESTI

Ficateii de pui se taie in bucati. Ardeiul gras se taie in bucati mari. Ciupercile se taie in patru.Kaizerul

8 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SALATA ARTEMIS

SALATA ARTEMIS

Salata verde se spala bine, se taie in fasii fine. Pieptul de pui se frige pe gratar, dupa care se

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca sunt foarte bune !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Rasturnata cu visine si frisca