autor:

Suzana

» » , Paste si pizza, Retete vegetariene

Creste multicolore cu topping de rosii si busuioc

Autor: Suzana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 august 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Suzana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 august 2016

Ingrediente
250 g creste multicolore, 250 g roşii, o mână de frunze de busuioc proaspete, 25 g unt, 1/2 linguriţe de sare, 1 linguriţă prafr de usturoi (opţional), 2 linguri ulei, 50 g mozarella rasă, 1 linguriţă zahăr

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Punem la fiert pastele (crestele) în apă clocotită în care am adăugat o lingură de ulei. Peste aproximativ 10 minute le tragem de o parte şi le lăsăm acoperite cu capacul să mai crească în apă.

Spălăm bine roşiile, le tăiem în felii subţiri şi apoi le călim în tigaie cu o lingură de ulei, adăugăm puţină sare şi presărăm zahărul peste ele, apoi adăugăm şi busuiocul tocat. Amestecăm până vedem că s-au înmuita bine şi a scăzut lichidul suficient astfel ca să devină consistente. Tragem tigaia deoparte.

Strecurăm pastele. În oala în care au fiert adăugăm untul şi, după ce s-a topit, punem pastele peste, adăugăm sare şi mozarella rasă, amestecăm uşor şi le lăsăm să se călească aşa câteva minute, apoi le lăsăm la odihnă cu capacul pus pentru 5 minute.

Le aşezăm pe farfurie cu toppingul de roşii şi busuioc deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Creste multicolore cu topping de rosii si busuioc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Bombonici

Bombonici

Punem caju-ul si semintele de floarea soarelui in robotul cu lama S si procesam 3-4 minute pana incep

9 voturi    6 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Piure de dovleac de post

Piure de dovleac de post

Pregătiți piureul de dovleac: Se curata de coaja dovleacul, cartofii si morcovul. Se taie cubulete.

0 voturi    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 250 g creste multicolore
  • 250 g roşii
  • o mână de frunze de busuioc proaspete
  • 25 g unt
  • 1/2 linguriţe de sare
  • 1 linguriţă prafr de usturoi (opţional)
  • 2 linguri ulei
  • 50 g mozarella rasă
  • 1 linguriţă zahăr

Raporteaza reteta

Retete
de Suzana
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite fine cu mere

Clatite fine cu mere

Se bat oule intregi cu telul, adaugand un praf de sare, pana devin spumoase. Adaugam o lingura mare

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Se decojesc si se spala bine toate legumele. Se pun legumele sa fiarba in apa cu sare (sarea nu lasa

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Prazul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei și apă. Apoi se adaugă ardeiul kapia

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Bombonici