autor:

Suzana

» » , Paste si pizza, Retete vegetariene

Creste multicolore cu topping de rosii si busuioc

Autor: Suzana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 august 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Suzana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 august 2016

Ingrediente
250 g creste multicolore, 250 g roşii, o mână de frunze de busuioc proaspete, 25 g unt, 1/2 linguriţe de sare, 1 linguriţă prafr de usturoi (opţional), 2 linguri ulei, 50 g mozarella rasă, 1 linguriţă zahăr

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Punem la fiert pastele (crestele) în apă clocotită în care am adăugat o lingură de ulei. Peste aproximativ 10 minute le tragem de o parte şi le lăsăm acoperite cu capacul să mai crească în apă.

Spălăm bine roşiile, le tăiem în felii subţiri şi apoi le călim în tigaie cu o lingură de ulei, adăugăm puţină sare şi presărăm zahărul peste ele, apoi adăugăm şi busuiocul tocat. Amestecăm până vedem că s-au înmuita bine şi a scăzut lichidul suficient astfel ca să devină consistente. Tragem tigaia deoparte.

Strecurăm pastele. În oala în care au fiert adăugăm untul şi, după ce s-a topit, punem pastele peste, adăugăm sare şi mozarella rasă, amestecăm uşor şi le lăsăm să se călească aşa câteva minute, apoi le lăsăm la odihnă cu capacul pus pentru 5 minute.

Le aşezăm pe farfurie cu toppingul de roşii şi busuioc deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Creste multicolore cu topping de rosii si busuioc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Tabula-cuscus cu legume si mirodenii

Tabula-cuscus cu legume si mirodenii

Intai pregatim cuscusul dupa indicatiile de pe plic,folosind supa si uleiul de masline.Eu pregatesc

11 voturi    2 comentarii
1h
Retete vegetariene
Chiftele din soia în crustă de susan

Chiftele din soia în crustă de susan

Pentru că mulți dintre voi țineți post, mai ales în această perioadă, m-am gândit

3 voturi    2 comentarii
40 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 250 g creste multicolore
  • 250 g roşii
  • o mână de frunze de busuioc proaspete
  • 25 g unt
  • 1/2 linguriţe de sare
  • 1 linguriţă prafr de usturoi (opţional)
  • 2 linguri ulei
  • 50 g mozarella rasă
  • 1 linguriţă zahăr

Raporteaza reteta

Retete
de Suzana
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite fine cu mere

Clatite fine cu mere

Se bat oule intregi cu telul, adaugand un praf de sare, pana devin spumoase. Adaugam o lingura mare

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Se decojesc si se spala bine toate legumele. Se pun legumele sa fiarba in apa cu sare (sarea nu lasa

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Castraveti bulgaresti Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Frunze de vita oparite Frunze de vita oparite

Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pun cca.2 l de apa la fiert cu o lingura de sare. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Bucate la borcan
Chiftelute de dovlecel cu cartofi dulci si tofu