Creveti in usturoi cu garnitura de ardei

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Creveti in usturoi cu garnitura de ardei

Ingrediente

  • 200 g creveti
  • un ardei capia rosu mediu ca marime
  • 1 bucata praz(potrivita ca marime)
  • 1 capatana de usturoi
  • ardei gras galben sau verde mediu ca marime
  • gogosar rosu mediu ca marime
  • o ceapa mare sau doua cepe mici
  • 100g unt
  • 10g boia de ardei
  • 100g faina
  • o lingurita de sare
  • 50g sos de soia

Mod de preparare

Faina, sarea si boiaua de ardei se amesteca si se trec crevetii prin aceasta combinatie fiind prajiti la foc mic in untul combinat cu usturoiul marunt tocat. Cand crevetii au prins o culoare aramie si bucatelele mici de usturoi sau lipit de creveti le intoarceti pe celalata parte ca sa se rumeneasca omogen. Fiecare bucata de crevete le scoatei cu grija pe un platou fasonat cu prosoape de hartie ca sa absoarba restul de unt.

Prazul rondele, ceapa solzi mari, ardeiul capia rondele, ardeiul gras cubulete ;i gogosarii taiati cubulete sunt pusi peste untul cu usturoi in care ati prajit crevetii. Amestecati continuu in tigaie adaugand si sosul de soiaatunci cand legumele sunt incinse si au nevoie de o mica\"racorire\"! Se scot atunci cand nu mai pot suporta caldura tigaii si sunt rumenite bine!

Se aseaza in farfurie cu mare bagare de seama langa o lingura doua de orez cu bob lung numa fiert ca ne ajung legumele ca sa-i dea gust. Crevetii prajiti in unt cu usturoi sunt o delicatesa punetii langa un sos de ketchup amestecat cu putin sos de soia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise