Ingrediente
200 g creveti, un ardei capia rosu mediu ca marime, 1 bucata praz(potrivita ca marime), 1 capatana de usturoi, ardei gras galben sau verde mediu ca marime, gogosar rosu mediu ca marime, o ceapa mare sau doua cepe mici, 100g unt, 10g boia de ardei, 100g faina, o lingurita de sare, 50g sos de soia
Dificultate: Medie | Timp: 45 min
6 voturi
Mod de preparare
Prazul rondele, ceapa solzi mari, ardeiul capia rondele, ardeiul gras cubulete ;i gogosarii taiati cubulete sunt pusi peste untul cu usturoi in care ati prajit crevetii. Amestecati continuu in tigaie adaugand si sosul de soiaatunci cand legumele sunt incinse si au nevoie de o mica\"racorire\"! Se scot atunci cand nu mai pot suporta caldura tigaii si sunt rumenite bine!
Se aseaza in farfurie cu mare bagare de seama langa o lingura doua de orez cu bob lung numa fiert ca ne ajung legumele ca sa-i dea gust. Crevetii prajiti in unt cu usturoi sunt o delicatesa punetii langa un sos de ketchup amestecat cu putin sos de soia.
nasea alina (Chef de cuisine) , 06 mai 2009
Bun, foarte bun.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 mai 2009
Interesanta reteta.