autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu peste

Creveti la gratar cu sos cocktail de rosii

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
3 1/2 lingurita boia iute, 1 3/4 lingurita coriandru macinat, 3/4 lingurita ghimbir macinat, 1/2 lingurita sare, 1 cana rosii taiate din conserva, 2 linguri pasta de rosii, 2 lingurite hrean, 2 lingurite otet balsamic, 2 lingurite miere, 2 lingurite ardei jalapeno murat, tocat (1 mediu), 700 g creveti mari (circa 28), decorticati, 1 lingura ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Într-un castron, se amesteca 1 1/2 lingurita de boia iute, 3/4 lingurita de coriandru, 1/4 lingurita de ghimbir si 1/4 lingurlta de sare. Se adauga rosiile taiate, pasta de rosii, hreanul, otetul, mierea si jalapeno. Se pun la frigider pâna la utilizare.
2. Într-un castron mare, se amesteca restul de 2 lingurite de boia iute, 1 lingurita de coriandru, 1/2 lingurita ghimbir si 1/4 lingurita de sare. Se adauga crevetii si se amesteca bine Se adauga uleiul de masline si se amesteca din nou.
3. Se incalzeste in prealabil gratarul. Se frig crevetii la 15 cm de flacara, 2 minute pe fiecare parte sau pâna sunt facuti. Pentru servit. se asaza un morman de sos În centrul fiecareia din cele 4 farfurii si se aranjeaza crevetii de jur imprejur
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti la gratar cu sos cocktail de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Tarta cu peste afumat (sprot) si masline

Tarta cu peste afumat (sprot) si masline

Tocam marunt ceapa. Taiem ardeiul in cuburi mici. Maruntim pestele, dar pastram cateva bucati

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Scrumbie  cu cartofi taranesti in vas roman

Scrumbie cu cartofi taranesti in vas roman

Mod de preparare: Curatam cartofii,ii taiem cubulete,ii asezam in vasul roman cu capac,adaugam condimentele

14 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 1/2 lingurita boia iute
  • 1 3/4 lingurita coriandru macinat
  • 3/4 lingurita ghimbir macinat
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 cana rosii taiate din conserva
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 2 lingurite hrean
  • 2 lingurite otet balsamic
  • 2 lingurite miere
  • 2 lingurite ardei jalapeno murat
  • tocat (1 mediu)
  • 700 g creveti mari (circa 28)
  • decorticati
  • 1 lingura ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie

Se prepara pasta de verdeata blenduind patrunjelul verde cu 2 catei de usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, un praf de sare si piper. Fiecare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa

Se prepara aluatul din ingredientele mentionate, se framanta foarte bine; se da la rece 15 minute apoi se intinde intre 2 folii de plastic

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Papricas de peste