autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu peste

Creveti la gratar cu sos cocktail de rosii

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
3 1/2 lingurita boia iute, 1 3/4 lingurita coriandru macinat, 3/4 lingurita ghimbir macinat, 1/2 lingurita sare, 1 cana rosii taiate din conserva, 2 linguri pasta de rosii, 2 lingurite hrean, 2 lingurite otet balsamic, 2 lingurite miere, 2 lingurite ardei jalapeno murat, tocat (1 mediu), 700 g creveti mari (circa 28), decorticati, 1 lingura ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Într-un castron, se amesteca 1 1/2 lingurita de boia iute, 3/4 lingurita de coriandru, 1/4 lingurita de ghimbir si 1/4 lingurlta de sare. Se adauga rosiile taiate, pasta de rosii, hreanul, otetul, mierea si jalapeno. Se pun la frigider pâna la utilizare.
2. Într-un castron mare, se amesteca restul de 2 lingurite de boia iute, 1 lingurita de coriandru, 1/2 lingurita ghimbir si 1/4 lingurita de sare. Se adauga crevetii si se amesteca bine Se adauga uleiul de masline si se amesteca din nou.
3. Se incalzeste in prealabil gratarul. Se frig crevetii la 15 cm de flacara, 2 minute pe fiecare parte sau pâna sunt facuti. Pentru servit. se asaza un morman de sos În centrul fiecareia din cele 4 farfurii si se aranjeaza crevetii de jur imprejur
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti la gratar cu sos cocktail de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Chiftelute din guvizi de apa dulce

Chiftelute din guvizi de apa dulce

Pestele se spala,se taie capetele,coditele,se scot intestinele,oasele si se trece prin masina de

4 voturi    9 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Garnitura de hrisca cu sos de peste

Garnitura de hrisca cu sos de peste

Fierb hrisca in apa cu sare pana scade. Capetele de peste si legumele se fierb separat. Strecor supa

1 vot    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 1/2 lingurita boia iute
  • 1 3/4 lingurita coriandru macinat
  • 3/4 lingurita ghimbir macinat
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 cana rosii taiate din conserva
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 2 lingurite hrean
  • 2 lingurite otet balsamic
  • 2 lingurite miere
  • 2 lingurite ardei jalapeno murat
  • tocat (1 mediu)
  • 700 g creveti mari (circa 28)
  • decorticati
  • 1 lingura ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Frigarui de peste cu marinata de lamaie verde