autor:

Piri Piri e Canela

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Creveti la grill

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 04 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 04 iunie 2010

Ingrediente
1 kg. de creveti, Pt.sos:, usturoi, unt, lãmâii, ardei iute mãcinat, pãtrunjel sau coriandru proaspãt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

Creveti in general se gãsesc congelati,intregi, decorticati sau chiar amestecati cu fructe de mare.Sunt de mai multe mãrimi,pt aceastã retetã am folosit creveti intregi medii congelatii si crevetii proaspeti aici se numesc Carabineiros sau Scarlet prowns,au o culoare deosebitã un rosu inchis,acestia sunt foarte scumpi un kg. costã incepând de la 70€ in sus,pe când cei congelati se gãsesc la 6€ pe kg.
Bucãtar si de data asta este Leon:))mie imi rãmâne spãlatul vaselor...
Fiecare crevete din cei congelati se cresteazã cu cutitul incepând de sub cap pãnã la coadã,se pune intreg pe grill.Când este gata se pune in sosul fierbinte de unt(vezi reteta Sea Bass la grill)si se mai lasã putin sã fiarbã in sos.Se serveste imediat!
Creveti proaspeti sunt mari,au fost tãiati in douã si pusi pe grill,cine vrea poate sã ii condimenteze cu piper si suc de lãmâie.Se scot de pe grill,se aseazã pe farfuria de servit si se toarnã sos de unt peste.Deasupra se pune verdeata tocatã.Se servesc cu orez african in majoritatea restaurantelor cu specific pescãresc,si obligatoriu cu sosul de piri piri!:))
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti la grill" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somon la cuptor

Somon la cuptor

Se spala, se lasa la scurs medalioanele de somon apoi se stropesc cu putin ulei de masline si zeama

3 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
File de peste la gratar cu garnitura de cartofi si cascaval

File de peste la gratar cu garnitura de cartofi si cascaval

Pestele se spala si se tine intr-un bait de sare, piper, ulei se masline si lamaie. Dupa 30 minute

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

    Arata super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Felicitari !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    O reteta buna!

    • Fara foto

      angy (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Excelenti!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Arata super gustos.Felicitari draga Ramona,ai votul meu sinota maxima.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Chiar vrei sa deschizi un restaurant cu specific pescaresc?

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Multumim mult:))

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Absolut deliciosi!***** Cand veti deschide restaurantul vostru cu specialitati pescaresti eu voi fi o clienta frecventa!!!!!!!!!

    • Ioana capsunica

      Ioana capsunica (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Ador retetele neobisnuite tarii noastre. Felicitari! Imi plac tare mult retetele tale!!!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Cred ca sunt deliciosi !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Imi plac tare mult...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      *****si pentru Leon si pentru tine, cat despre creveti sunt deliciosi !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Foarte buni!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Sunt o bunatate.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Foarte bun si in acelasi timp exotic!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. de creveti
  • Pt.sos:
  • usturoi
  • unt
  • lãmâii
  • ardei iute mãcinat
  • pãtrunjel sau coriandru proaspãt

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Arata super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Mai intai vom pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se odihneasca. Intr-un vas punem faina si sarea, peste care vom adauga untul rece,

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lup de mare cu legume si orez negru Lup de mare cu legume si orez negru

Pestele curatat se pune la marinat pentru cel putin 30 min, impreuna cu continutul plicului de condiment lichid. Dupa marinare punem

0 voturi    0 comentarii
55 min
Mancaruri cu peste
Placinta cu ton