Creveti si patrunjel

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua mari, de preferinta ecologice
  • sare marina
  • piper negru proaspat macinat
  • o mina de frunze proaspete de patrunjel , tocate marunt
  • coaja de la o lamaie
  • zeama de la ¼ lamaie
  • o lingura cu virf de parmezan proaspata ras
  • 180 g creveti proaspeti, curatati
  • ulei de masline
  • un cub de unt
  • ½ ardei iute rosu uscat, faramitat

Mod de preparare

Încingeti cuptorul la 220°C. Într-un castron, amestecati ouale cu un praf de sare si

piper, apoi adaugati patrunjelul, coaja si zeama de laimâie si parmezanul. tocati mai

mare jumatate din creveti, restul Iasati-i Întregi si adaugati-i pe toti în castron.

Intr-un vas mic pentru cuptor, antiaderent, încalziti untul cu niste ulei pâna începe

sa faca spuma, apoi adaugati amestecul de mai sus. Amestecati usor cu o lingura

timp de un minut, pe foc mediu, apoi puneti vasul în cuptor. (De multe ori, frittata

este lasata sa se coaca foarte bine, dar cu prefer sa o las în cuptorul Încins ceva mai

putin, ca sa fie usor rumenita deasupra, iar la mijloc coapta, dar nu complet.)

Coaceti-o circa 4-5 minute, pâna când se rumeneste usor - va creste putin si va fi

delicios de usoara. Presarati deasupra ardeiul iute si transferati frittata pe un

platou. E nemaipomenita cu o salata simpla de rucola, niste pâine buna si vin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise