Creveti si patrunjel

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua mari, de preferinta ecologice
  • sare marina
  • piper negru proaspat macinat
  • o mina de frunze proaspete de patrunjel , tocate marunt
  • coaja de la o lamaie
  • zeama de la ¼ lamaie
  • o lingura cu virf de parmezan proaspata ras
  • 180 g creveti proaspeti, curatati
  • ulei de masline
  • un cub de unt
  • ½ ardei iute rosu uscat, faramitat

Mod de preparare

Încingeti cuptorul la 220°C. Într-un castron, amestecati ouale cu un praf de sare si

piper, apoi adaugati patrunjelul, coaja si zeama de laimâie si parmezanul. tocati mai

mare jumatate din creveti, restul Iasati-i Întregi si adaugati-i pe toti în castron.

Intr-un vas mic pentru cuptor, antiaderent, încalziti untul cu niste ulei pâna începe

sa faca spuma, apoi adaugati amestecul de mai sus. Amestecati usor cu o lingura

timp de un minut, pe foc mediu, apoi puneti vasul în cuptor. (De multe ori, frittata

este lasata sa se coaca foarte bine, dar cu prefer sa o las în cuptorul Încins ceva mai

putin, ca sa fie usor rumenita deasupra, iar la mijloc coapta, dar nu complet.)

Coaceti-o circa 4-5 minute, pâna când se rumeneste usor - va creste putin si va fi

delicios de usoara. Presarati deasupra ardeiul iute si transferati frittata pe un

platou. E nemaipomenita cu o salata simpla de rucola, niste pâine buna si vin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise