autor:

valentina ionita

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

CROCHETE CASCAVAL

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
un pachet unt, 2 oua, 2-3 lingurite sare, 150-200 ml apa, 400-500 g faina sau cat inghite aluatul, un pliculet praf de copt stins cu otet de mere sau zeama de lamaie, 300-400 g cascaval pentru compozitie si pentru ras deasupra foii, Pentru uns foaia un ou batut cu putin suc de rosii

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se amesteca untul cu ouale,se adauga sarea,apa,faina,praful de copt.Se impacheteaza aluatul si se lasa la rece cca o jumatate de ora.Daca mai este nevoie de apa,mai completati.
Se intinde o foaie cam de 0,7 cm . Se unge cu oul batut amestecat cu putin suc de rosii si se presara cascaval ras.
Se taie betisoare,in funtie de lungimea dorita si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Se coc crochetele la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "CROCHETE CASCAVAL" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa

4 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • un pachet unt
  • 2 oua
  • 2-3 lingurite sare
  • 150-200 ml apa
  • 400-500 g faina sau cat inghite aluatul
  • un pliculet praf de copt stins cu otet de mere sau zeama de lamaie
  • 300-400 g cascaval pentru compozitie si pentru ras deasupra foii
  • Pentru uns foaia un ou batut cu putin suc de rosii

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Cașcaval pane